Catherine Ivill/Getty Images
LUDNICA U ENGLESKOJ

'OVO ŠTO ONI RADE, TO JE ZLOČIN PROTIV NOGOMETA' Jurgen Klopp nije mogao izdržati' Svi imamo isti problem, ali ne čujem kolege da se previše bune...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2019. 12:21

Engleski nogometni puk danas će doći na svoje. Na redu je već tradicionalno, Boxing Day kolo u svim nacionalnim ligama, što jasno uključuje i Premiership, ponajbolju ligu na svijetu.

Jedni od onih koji su svakako najmanje zadovoljni prenatrpanim rasporedom su nogometaši Liverpoola. U prosjeku su na terenu svaka tri dana, a prosinac je za njih predstavljao pravu noćnu moru već kada je trebalo trenirati, a kamoli organizirati kakav slobodan dan da se igrači malo rasterete od nogometa.

U najavi današnjega programa, treba ipak naglasiti da će Redsi svoju utakmicu odigrati dan kasnije 27. prosinca u gostima kod Leicestera. Premier liga tu je aktualnim europskim i svjetskim klupskim prvacima izašla u susret, mada će sljedeću utakmicu, onu domaću protiv Wolvesa igrati već u nedjellju, 29. prosinca. Suludo...

- U dvadeset i jednom danu prosinca, dakle do minule nedjelje odigrali smo sedam utakmica. Sad u narednih tjedan dana imamo još tri susreta. To što rade s rasporedom nije u redu. Ali, kao da nitko drugi nema takav problem. Ne čujem baš druge menadžere da se bune. Njima je to valjda u redu, ali za mene je to zločin - rekao je trener Redsa Jurgen Klopp.

Liverpool trenutno ima velikih deset bodova prednosti, ali i utakmicu manjka od drugoplasiranog Leicestera, na ljestvici Premier lige koju još nikada nije osvojio.

- Nema razloga za to da između dvije prvenstvene utakmice prođe manje od 48 sati. Zanemarujemo osnovne potrebe igrača. Oni se moraju odmoriti, to ne smijemo ignorirati - poručuje Klopp.

Linker
25. travanj 2024 04:22