SCOTT HEPPELL REUTERS
ODLUKA PADA VEĆ DANAS

PADA PRVA ŽRTVA KLOPPOVE MAŠINE KOJA MELJE SVE PRED SOBOM! CIJELI OTOK BRUJI O OTKAZU, A LEGENDA SE DIVI 'Zastrašujuće je to što čujem...'

Otkaz treneru Evertona Marcu Silvi pitanje je trenutka, vrišti s naslovnica engleskih medija jutro nakon debakla u gradskom derbiju u kojem je Liverpool već u prvom poluvremenu demolirao njegovu momčad. Kloppova mašina već je u prvih 45 minuta utrpala četiri gola 'najdražem gostu', a na kraju je završilo s visokih 5:2.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2019. 09:22

Liverpool je tako zadržao osam bodova prednosti na vrhu Premier lige i mnogi su uvjereni da je to ta sezona u kojoj će klub a Anfielda nakon tri desetljeća čekanja osvojiti naslov prvaka. Iako je odmarao napadače Salaha i Firmina, Jürgen Klopp je ostvario uvjerljivu pobjedu u gradskom derbiju.

Redsi su rano poveli preko Origija i Shaqirija, u oba navrata asistirao je Mane. Gosti su smanjili preko Keanea, no u 31. minuti hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren (igrao cijeli susret) poslao je dugu loptu u suparničku polovicu, a Origiju nije bilo teško spremiti loptu u mrežu. Do kraja su zabili Mane i Wijnaldum, za goste Richarlison. Liverpool u sljedećem kolu gostuje kod Bournemoutha, dok će Everton vjerojatno u potragu za nasljednikom menadžera Marca Silve...

Soccer Football - Premier League - Leicester City vs Watford - King Power Stadium, Leicester, Britain - January 20, 2018      Watford manager Marco Silva     REUTERS/David Klein        EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/David Klein

Sudbina 42-godišnjeg Portugalca trebala bi biti poznata već danas, kada Izvršni odbor kluba odlučuje o njegovoj budućnosti, a mediji na Otoku barataju i imenom njegovog nasljednika - Davida Moyesa, slavnog Škota koji je vodio Everton punih 11 godina (od 2002. do 2013 godine).

Silva je već preživio jedan pokušaj smjene, nakon poraza od Norwicha 23. studenog, i teško je za očekivati da će sačuvati posao nakon demoliranja na Anfieldu, procjenjuju engleski komentatori.

Istovremeno, pohvale na račun Kloppove mašine stižu sa svih strana, a posebno bi navijače Liverpoola mogla oduševiti analiza Thierryja Henryja, koji je u ponašanju i izjavama igrača Liverpoola ove sezone prepoznao pravi šampionski duh.

Soccer Football - Carabao Cup - Fourth Round - Liverpool v Arsenal - Anfield, Liverpool, Britain - October 30, 2019  Liverpool's Divock Origi celebrates scoring their fifth goal with teammates Joe Gomez and Adam Lallana   REUTERS/Andrew Yates  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

"Pogledajte samo što govori Divock Origi nakon utakmice, kako je to zrelo razmišljanje. Spominje isključivo momčad, grupu i mlade igrače, svaki put kad ga pitate o pisanju povijesti ove sezone, on se vraća na istu stvar - momčad, zajedništvo, povezanost s mladima igračima. Ali baš svaki put. I to je jasan pokazatelj gdje su trenutno misli igrača Liverpoola, i to što vidim i čujem je zastrašujuće, jer kada momčad tako razmišlja - onda ste gotovi", objasnio je Henry što mogu očekivati protivnici Liverpoola ove sezone.

Linker
25. travanj 2024 23:20