JUSTIN TALLIS AFP
ODJECI VELIKE POBJEDE

PONIŽENI TRENER MANCHESTER UNITEDA SVOJOJ SVLAČIONICI POSLAO PORUKU 'ZA PAMĆENJE'! GUARDIOLA NAKON 'PODVALE' LIKUJE: 'Sada smo genijalci, ali...'

B. Silva, Mahrez i A. Pereira (autogol) bili su strijelci za goste, a uzvrat na Etihadu je 29. siječnja. Večeras Leicester - Aston Villa
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 08. siječanj 2020. 09:27

Nogometaši Manchester Cityja, branitelji naslova, napravili su veliki korak k finalu engleskog Liga kupa (Carabao Cup), svladavši na Old Traffordu domaćeg gradskog suparnika United 3-1.

Uzvrat na Etihadu je 29. siječnja, nema pravila o golu u gostima, a u drugom polufinalu danas će svoj prvi dvoboj odigrati Leicester i Aston Villa.

Momčad Pepa Guardiole kvalitetu je materijalizirala već u prvom poluvremenu, prvo golčinom Bernarda Silve u 17. minuti, ljevicom sa 20 metara, potom Mahrezovim izbjegavanjem zamke zaleđa na dodavanje B. Silve u 33. minuti, da bi u 39. Andreas Pereira u vlastitu mrežu odbio loptu koju je prethodno obranio De Gea.

- Mogli smo do poluvremena voditi četiri ili pet pogodaka razlike, imali smo toliko prilika. Pritisli su nas u nastavku, umorili smo se, ali na kraju smo sretni s ovim - kazao je igrač utakmice, Bernardo Silva, kojem je Guardiola ovaj put namijenio ulogu “lažne devetke”.

- Uživao sam u svojoj ulozi jer je ideja upalila i pobijedili smo. Pep je htio dodatnog čovjeka u sredini - dodao je Portugalac, zbog kojeg je trener domaćih u 46. minute uveo Nemanju Matića.

Domaći su uspjeli tek smanjiti rezultat u 70. minuti nakon uspješnog Rashfordova bijega.

- Volio bih znati što su ljudi rekli kad smo startali bez Agüera i Jesusa. Pobijedili smo i sad smo genijalci, ali znam što bi bilo da nismo. Pokušavali smo im kontrolirati kontre jer su predivna momčad. To je United, niste valjda očekivali da pobijedimo 7-0 - poručio je Guardiola.

Solskjaerove izjave danas prenose svi otočki mediji, a Twitter skuplja sve više heštegova #oleout...

"Od trenutka kad smo primili gol do kraja poluvremena smo odigrali najgore minute otkad sam ja trener. Nismo se uopće mogli nositi s njima. Pustili smo ih da igraju, pognuli smo glave, radili sve ono što nismo smjeli i na poluvremenu je trebalo gasiti vatru. Normalno je da malo potoneš kad se takve stvari dogode, ali mi smo iz krize trebali izaći puno prije. Ne može se čekati do poluvremena, da ja pokušam riješiti situaciju, to je pouka koju momčad mora zapamtiti", poručio je Norvežanin.

United je igrao u sastavu (4-2-3-1): De Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Jones, Williams - Fred, A. Pereira - James (64. Gomes), Lingard (46. Matić), Rashford - Greenwood (81. Martial). City, pak (4-3-3): Bravo - Walker, Fernandinho, Otamendi, Mendy - De Bruyne (80. G. Jesus), Rodri, Gundogan - Mahrez (86. Foden), B. Silva, Sterling. Za razliku od Olea Gunnara Solskjaera, Guardiola je napravio samo dvije zamjene i obje pred kraj. J nl

Linker
24. travanj 2024 17:41