Slaven Bilić
 Christian Hofer/Getty Images
A SKORO JE SVE OTKAZAO...

PRAVA BILIĆEVA ISTINA Hrvatski trener progovorio o komentatorskom poslu kojim je osvojio svijet

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 24. srpanj 2016. 00:56

Ovoga ljeta svijet je doslovce ostao oduševljen nastupima Slavena Bilića na ITV-u, gdje je proveo ljeto komentirajući Euro. Osim što je bio ekskluzivni komentator za SN, a kolumne je pisao i za Daily Mail, Bilićeve lucidne i duhovite opaske putem engleske televizije donijele su mu status najbolje komentatora Eura. U Engleskoj je to izuzetno laskava titula.

- Malo sam se zeznuo, jer oni su me pitali kada sam još bio u Bešiktašu, nakon utakmica s Tottenhamom i Liverpoolom. Rekao sam da sam zainteresiran, a kada sam došao u West Ham, tada sam im bio i zanimljiviji. E, tada su mi u London došli Leo i Alani, moja djeca, te moja Ivana jasno. Pitao sam ih bi li bili dva tjedna u Parizu tijekom Eura i svima se svidjela ideja. I kažem OK, ali postavim uvjet da ne idem na utakmice, da ne letim, da sam u studiju. Pa mislim si, i ovako bih gledao Euro, a sada ću ga gledati s Matthäusom, Wrightom i ekipom. Uglavnom, ostadoh skoro bez godišnjeg, vidio sam da sam umoran k’o pas skoro ostao bez godišnjeg, želio sam otkazati sve.

Ali nije, na sreću gledatelja.

- Ma bilo mi je dobro. Guštao sam, imao sam svaki dan vremena biti sa svojima i biti u Parizu, a Pariz je, ha, Pariz. Gledao sam utakmice u sjajnom društvu, nešto sam i naučio...

I zabavio cijeli svijet.

- Ma sad ću ti reći priču o tom mom “highlightu” kada sam skočio na stol. Ja jesam temperamentan, ali nikad ne bih skočio na stol. Baš sam bio ljutit... Ovako, oni su iznajmili cijelu kuću, imali su vanjski i unutrašnji studio. I sad, kiša je padala za vrijeme utakmice Francuske i Albanije. A Ian Wright, veliki zajebant, zna sve igrače Albanije! Jer, pazi, živi u Londonu i ima dosta prijatelja Albanaca! Prvo sam mislio da se šali, ali ne. Uglavnom, on je s njima u kafiću gledao sve utakmice Albanije u kvalifikacijama i navija za njih. Glavni komentator isto vuče na Albaniju, ali zapravo mene “kuri” za Payeta. I sad, oni stalno skaču, a ja ništa, jer mi je svejedno. Jedino bih volio da Payet odigra dobro. I ništa, frajer dao gol i ja namjerno na stol, iz zaje..., nemaju pojma da je to Big Brother varijanta, da te snimaju u studiju cijelo vrijeme. I počinje prilog i eto mene na stolu... Nisam mogao vjerovati. Ali, bilo je dobro, nije mi žao, štoviše, to je privilegij.

Linker
24. travanj 2024 15:26