Screenshot: Twitter
'ŽELIMO DA IGRAČI OPET UŽIVAJU'

PRVI INTERVJU NOVOG MENADŽERA MANCHESTER UNITEDA Zaokret na Old Traffordu, Solskjaer objasnio da neće ponoviti Mourinhove pogreške, pa doživio udarac

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. prosinac 2018. 13:35

Ole Gunnar Solskjaer dao je svoj prvi intervju od imenovanja na menadžersku funkciju Manchester Uniteda.

Slavni Norvežanin naslijedio je Josea Mourinha na klupi i imenovan je privremenim menadžerom do kraja sezone. Govoreći za klupsku televiziju rekao je da mu je jedan od glavnih ciljeva vratiti dobro raspoloženje u svlačionici.

"Ovo je sjajno, osjećam se kao da sam se vratio kući. Bilo je ovo turbulentnih neoliko dana, a sjajno je opet vidjeti sve. Potpisao sam na šest mjeseci i vratio sam se kući. Znam da je klub u procesu pronalaska novog menadžera, a u međuvremenu ću biti svoj. Ja i moj stručni tim želimo da igrači opet uživaju u nogometu", rekao je Solskjaer.

Tijekom svog mandata na klupi Mourinho je imao običaj javno prozivati igrače. Osjetio je to na svojoj koži Paul Pogba, kao i Luke Shaw koji nije razgovarao s Portugalcem nakon 8. prosinca i utakmice protiv Fulhama kada se požalio na ozljedu leđa. Solskjaer inzistira da ga takve stvari ne zanimaju i da kod njega svi počinju od nule. Između redaka, tvrdi da neće ponoviti Portugalčeve pogreške.

"Količina utakmica nije nikakav problem zbog momčadi koju imamo, zbog sjajnih igrača. Imamo 23, 34 igrača, svi su kvalitetni i imat će priliku pokazati da su igrači za Manchester United. Ono što se dogodilo se dogodilo. Sada svi kreću ispočetka i želimo da naši igrači igraju čim bolje i svi će dobiti priliku".

Klupu Manchester Uniteda preuzima dok klub zauzima šesto mjesto na ljestvici s 19 bodova zaostatka za liderom Liverpoolom i 11 za četvrtoplasiranim Chelseajem koji drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

"Imam iza sebe oko 300, 400 utakmica kao menadžer prve momčadi i rezervi. Napravio sam nekoliko pogrešaka tijekom godina, ali osvojio sam prvenstvo i Kupove, a i ispao sam iz lige, pa mislim da poznajem ovaj posao", objasnio je Solskjaer, koji je u Manchester United stigao na posudbu iz Moldea.

Zahvalio se učitelju, legendarnom Sir Alexu Fergusonu.

"Moram reći da sam imao najboljeg učitelja. Šef Fergie najbolje se znao odnositi s ljudima i sve vezano uz to naučio sam od njega", zaključio je Norvežanin koji će premijeru na klupi 'Crvenih vragova' imati protiv bivšeg mu kluba Cardiffa.

Solskjaer je po dolasku na klupu odmah doživio udarac budući na raspolaganju u prve dvije utakmice, protiv Cardiffa u subotu i Huddersfielda na Boxing Day 26. srpnja neće imati Romelua Lukakua. Naime, klub je belgijskom napadaču dao poštedu zbog smrtnog slučaja u obitelji. Belgijski napadač trebao bi Solskjaeru biti na raspolaganju 30. prosinca za utakmicu protiv Bournemoutha.

Linker
24. travanj 2024 18:02