Manuel Queimadelos Alonso Getty Images
NA SAMOM JE VRHU

S NJIM I BEZ NJEGA CHELSEA NIJE ISTA MOMČAD! KOVAČIĆ OVIM PODATKOM ZAČEPIO USTA KRITIČARIMA Vatreni je u jednom segmentu najbolji igrač Premier lige

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2020. 10:08

Dolaskom Franka Lamparda na klupu Chelseaja kao da su sve stvari sjele na svoje mjesto, kad je riječ o karijeri hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića. U tercetu s brazilskim Talijanom Jorginhom i francuskim asom N'Golom Kanteom naš nogometaš čini standardnu trojku u sredini terena za Plavce sa Stamford Bridgea. Igra kontinuirano u svojoj prvoj od pet godina ugovora kojeg je potpisao na ljeto kada je s posudbe iz Reala prešao na "stalni posao".

Portal koji se bavi nogometnom analitikom, WhoScored.com dao je našem igraču još malo prilike za pohvaliti se. Naime, Kovačić je, ni manje ni više nego najuspješniji dribler engleske Premier lige!

Od svih igrača koji su u dosadašnjem tijeku PL-a oprobali najmanje 50 driblinga, Kovačić ima najveći postotak, čak 84.1 posto uspješnih driblinga. Nije to loše, ako se zna da je lopta vrlo često u njegovim nogama, te da upravo on vuče konce dobrog dijela napada Chelseaja.

Podsjetimo, mlada momčad Franka Lamparda igra vrlo otvoren nogomet kojeg je užitak gledati, a trenutno se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice s dobrim izgledima da i sljedeće sezone kroz Premier ligu osigura nastup u grupnoj fazi Lige prvaka. Što se ove sezone tiče, u dvomeču osmine finala najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja u Europi igrat će s minhenskim Bayernom u svojevrsnoj reprizi finala iz 2012. godine.

Linker
26. travanj 2024 14:27