REUTERS/Eddie Keogh
NOVO IME NA KLUPI

SADA JE I SLUŽBENO, ARSENAL JE DOBIO NOVOG TRENERA! KAKO ĆE NA OVO REAGIRATI NAVIJAČI? Povratak legende u sjeverni London nakon četiri godine

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2019. 16:22

Ono što se nagađalo danima sada je postalo i službeno, Mikel Arteta (37) postao je novi trener Arsenala. Bivši veznjak Topnika, a od danas i bivši pomoćnik Pepa Guardiole u Manchester Cityju preuzeo je vruću klupu kluba iz sjevernog Londona.

Valja istaknuti kako je Arteta bio ozbiljan kandidat za preuzimanje Arsenala i u ljeto prošle godine, kada je nakon 22 sezone klub napustio Arsene Wenger. No, vodstvo Topnika tada se odlučilo za Unaija Emeryja.

Emery nije ispunio očekivanja i prije tri tjedna dobio je otkaz, a dužnost privremenog trenera preuzeo je Freddie Ljungberg. Britanski mediji navode kako je Arteta s Arsenalom potpisao ugovor na tri i pol godine, te da bi mu plaća trebala biti na razini one koju je imao Emery, odnosno šest milijuna eura po sezoni.

Soccer Football - Premier League - Arsenal v Manchester City - Emirates Stadium, London, Britain - December 15, 2019  Manchester City assistant coach Mikel Arteta  REUTERS/Hannah McKay  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Hannah McKay
Mikel Arteta

Osim Artete spominjala su se imena poput Mauricija Pochettina, Brendana Rodgersa i Nuna Espirita Santoa, ali odluka je u konačnici pala na bivšeg igrača Topnika. Arteta je nosio dres Arsenala pet godina (2011–2016) i u njemu je 2016. okončao igračku karijeru. Posljednje tri i pol godine je pomoćnik Guardioli u Cityju.

Linker
18. travanj 2024 01:53