Reuters/Tony O'Brien
DVIJE POTPUNO RAZLIČITE SOLUCIJE

SAMO DVA KANDIDATA OSTALA U IGRI ZA WENGEROVA NASLJEDNIKA!? Evo tko bi trebao preuzeti klupu Arsenala nakon 22-godišnje vladavine legendarnog Francuza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. svibanj 2018. 22:25

Arsene Wenger završio je svoju 22-godišnju vladavinu u Arsenalu. Još je ostalo samo nedjeljno gostovanje kod Huddersfielda u posljednjem kolu Premiershipa za ovu godinu.

Već neko vrijeme traju medijska nagađanja o tome tko bi mogao biti novi trener 'topnika', a kako piše poznati i vrlo često jako dobro informirani Goal.com, od nekoliko kandidata samo se dva ističu kao vrlo pouzdana.

Jedan je Mikel Arteta, bivši igrač Arsenala koji je trenutno pomoćni trener Pepu Guardioli u Manchester Cityju, a drugi upravo završava šampionsku sezonu u Serie A na klupi Juventusa.

Soccer Football - Champions League - Juventus vs FC Barcelona - Allianz Stadium, Turin, Italy - November 22, 2017   Juventus coach Massimiliano Allegri    REUTERS/Alessandro Bianchi - RC147709CB00
REUTERS/Alessandro Bianchi / REUTERS

Massimiliano Allegri je nedavno primjećen u Londonu i to nakon što su talijanski mediji istaknuli kako Allegri želi nove izazove u inozemstvu. Sadašnji trener 'stare dame' tako je zapravo najozbiljniji kandidat za sjedanje u Wengerov stolac. Točnije, bio bi najozbiljniji kandidat da se nešto ne pita jednog od šefova Arsenala, Ivana Gazidisa koji preferira Artetu.

"Nisam pravi čovjek za pričanje o ovoj temi jer je moje mišljenje o Arteti jako visoko. On zaslužuje sve najbolje. Jako nam je ugodno raditi s njim i on je jedan od razloga našeg uspjeha ove sezone. Mikel zaslužuje ono što želi", rekao je Pep Guardiola kada su ga novinari priupitali što misli o tome da Areta postane novi trener Arsenala.

Mikel Arteta (skroz lijevo)
Reuters/Carl Recine
Mikel Arteta (skroz lijevo)

Velika želja Arsenalovog odbora su i Thomas Tuchel te Joachim Löw, no prvi će najvjerojatnije postati novi trener PSG-a (uz kojeg bi lako mogao raditi i Arsene Wenger kao sportski direktor), a drugi ima ugovor s njemačkom reprezentacijom do 2020. i trenutno je u potpunosti koncentriran na SP 2018. godine. Arsenalovi vlasnici pak ističu kako bi jako voljeli imati novog trenera prije početka smotre u Rusiji.

Kandidati su i Luis Enrique te Leonardo Jardim. Spominju se i Željko Buvač, Carlo Ancelotti, Brendan Rodgers te Patrick Vieira, no kako piše Goal.com malo je vjerojatno da će se bilo koji od tih scenarija uistinu i dogoditi.

Linker
18. travanj 2024 03:21