REUTERS
ČUDO U PREMIERSHIPU

SENZACIJA NAD SENZACIJAMA U ENGLESKOJ, DONEDAVNI DRUGOLIGAŠ SRUŠIO MANCHESTER CITY Dinamov protivnik i prvi favorit Lige prvaka doživio šokantan poraz

Piše: HinaObjavljeno: 14. rujan 2019. 22:23

Povratnik u elitni razred engleskog nogometa Norwich City šokirao je aktualnog prvaka Manchester City pobijedivši u susretu petog kola na Carrow Roadu sa 3-2.

Bila je to sjajna predstava 'kanarinaca' koji su ostvarili prvu pobjedu protiv 'građana' nakon svibnja 2013. godine kada su također slavili sa 3-2.

Domaćin je poveo u 18. minuti golom Kennyja McLeana nakon ubačaja iz kornera, a samo deset minuta kasnije već je bilo 2-0. Teemu Pukki je nakon brze kontre sjajno proigrao Todda Cantwella kojem nije bilo teško zabiti u prazna vrata. Bilo je to tek drugi put da je City pod vodstvom Pepa Guardiole primio dva gola u prvih pola sata utakmice.

Aktualni engleski prvak i skorašnji suparnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka je do poluvremena uspio smanjiti preko Sergia Aguera, međutim nakon svega pet minuta nastavka "kanarinci" su ponovo bili na +2. Emiliano Buendija je 'ukrao' loptu neopreznom Otamendiju i uposlio Pukkija koji pogađa za 3-1. Bio je to već šesti pogodak finskog napadača ove sezone, a ima i dvije asistencije.

City je uspio smanjiti u 88. minuti golom Rodriga Hernandeza s ruba kaznenog prostora, a dvije minute kasnije moglo je biti i 3-3, no Tim Krul je obranio Aguerov udarac. U trećoj minuti nadoknade priliku je imao i Gabriel Jesus, ali je nizozemski vratar još jednom bio siguran.

City je posljednji poraz u prvenstvu doživio u siječnju ove godine kod Newcastle Uniteda (1-2).

Poraz Cityja s oduševljenjem su dočekali na Anfieldu jer Liverpool nakon pet kola ima četiri boda prednosti. "Redsi" su u prvom susretu ovog kola pobijedili Newcastlea sa 3-1, te zadržali stopostotan učinak.

Newcastle je poveo lijepim pogotkom Jetra Willemsa u 7. minuti, ali do kraja poluvremena Liverpool je preokrenuo rezultat u svoju korist, a dvostruki strijelac bio je Sadio Mané u 28. i 40. minuti. Konačnih 3-1 postavio je Mohamed Salah u 72. minuti. Hrvatski stoper Dejan Lovren opet nije bio u sastavu Liverpoola.

Pobjede su ostvarili i Chelsea, Manchester United, te Tottenham.

Chelsea je na gostovanju pobijedio Wolverhampton sa 5-2, Tottenham je bio bolji od Crystal Palace sa 4-0, dok je Manchester United slavio protiv Leicester Cityja sa 1-0.

Junak u pobjedi 'Bluesa' bio je 21-godišnji Tammy Abraham koji se upisao u povijest engleskog nogometa kao prvi igrač koji je jednoj utakmicu upisao 'hat-trick' i zabio autogol.

Abraham je tri gola zabio u razmaku od 19 minuta (34, 41, 55), a potom u 69. minuti i autogol. Ove sezone je već postigaao sedam golova i trenutačno je prvi strijelac prvenstva. Za goste su zabili i Fikayo Tomori (31), te Mason Mount (90+5), a za Wolvese Patrick Cutrone (85). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 70. minute.

Uvjerljivu pobjedu ostvario je i Tottenham koji je sva četiri gola protiv Crystal Palacea zabio u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Son Heung-Min (10, 23), Patrick van Aanholt (21-ag) i Erik Lamela (42).

Manchester United je teškom mukom pobijedio Leicester City sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Marcus Rashford u 8. minuti.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 15 bodova, Manchester City ima četiri boda manje, dok Tottenham, Manchester United, Leicester City i Chelsea imaju po osam bodova.

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Linker
19. travanj 2024 06:21