Action Images/Ed Sykes
VELIKI OKRŠAJ ZA VRH CHAMPIONSHIPA

SLAVEN BILIĆ OSTAO BEZ POBJEDE U ŠESTOJ MINUTI NADOKNADE Nova pobjeda Chelseaja uz hat-trick američkog Hrvata Pulišića

CHAMPIONSHIP West Bromwich kod kuće remizirao s Charltonom primivši pogodak iz kaznenog udarca
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 26. listopad 2019. 22:48

Koliko je uzbudljiv drugi razred engleskog nogometa najbolje je u subotu pokazao dvoboj West Bromwich Albiona Slavena Bilića i Charltona u 14. kolu, koji je nakon sjajne predstave okončan bez pobjednika 2:2.

Momčad bivšeg hrvatskog izbornika zadržala je prvo mjesto na ljestvici s dva boda prednosti u odnosu na Preston i Leeds United (27-25), ali je Bilić imao puno primjedbi na suđenje s obzirom da je njegova momčad posljednjih pola sata igrala s igračem manje, a u šestoj minuti sudačke nadolnade gosti su nagrađeni kaznenim udarcem, koji su realizirali i stigli do vrijednog boda. Hrvatski trener je zbog razgovora sa sucima zaradio i žuti karton, a Filip Krovinović je cijeli dvoboj odgledao s klupe za pričuve.

Utakmica je kvalitetom sasvim sigurno zadovoljila i razinu Premier lige. Slaven Bilić je pogodio uvođenjem Robsona-Kanua, koji je postigao pogodak za vodstvo domaćina, ali je i u sudačkoj nadoknadi propustio stopostotnu prigodu za potvrdu pobjede, kojom bi WBA povećao prednost na vrhu.

Preston je nadoknadio dva pogotka zaostatka i dobio Blackburn 3:2, dok je Leeds osvojio bod (0:0) na gostovanju kod Sheffield Wednesdayja, iako su domaćini bili puno bliži pobjedi.

Šunjić bolji od Sluge

Birmingham City se probio na 11. mjesto sa 22 boda i samo je bod iza zone doigravanja nakon pobjede nad Lutonom 2:1. Ivan Šunjić na terenu je proveo po običaju svih 90 minuta, bez bivšeg igrača Dinama ne može se zamisliti prva jedanaestorica Birminghama. Vratar Simon Sluga i dalje je na klupi za pričuve Lutona, kiks protv Derbyja poprilično je unazadio bivšeg čuvara mreže Rijeke. Luton je 18. sa 14 bodova, dva više od zone ispadanja. (kg)

Nova pobjeda Chelseaja uz hat-trick američkog Hrvata Pulišića

Nogometaši Chelseaja su u naletu, ostvarili su šestu pobjeda u nizu, četiri u domaćem prvenstvu i dvije u Ligi prvaka. Novi trijumf ostvarili su na gostovanju kod Burnleyja, pobijedivši 4-2 uz hat-trick američkog Hrvata Christiana Pulišića (21, 45, 56) i jedan pogodak Williana (58). U završnici susreta Burnley je uspio tek ublažiti poraz golovima Jaya Rodrigueza (86) i Dwighta McNeila (89). Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za Chelsea, pruživši solidnu partiju.

Everton je pretrpio peti poraz u posljednjih šest kola i nalazi se na 16. mjestu, dva boda iznad zone ispadanja, a trener Marco Silva blizu je otkaza. U 10. kolu Premier lige izgubio je na gostovanju kod Brightona sa 2-3 autogolom u sudačkoj nadoknadi.

U 74. minuti Everton je poveo 2-1 pogotkom Dominica Calverta-Lewina, a onda je u završnici susreta došlo do potpunog raspada sustava. U 80. minuti Neal Maupay iz penala donosi izjednačenje, a u sudačkoj nadoknadi branič Evertona Lucas Digne zabija autogol.

West Ham je remizirao protiv Sheffield Uniteda (1-1), dok su Watford i Bournemouth odigrali 0-0.

U prvoj utakmici subotnjeg programa 10. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pred svojim navijačima pobijedio Aston Villu sa 3-0 (0-0) i privremeno smanjio zaostatak za vodećim Liverpoolom na tri boda. Raheem Sterling je doveo Guardiolinu momčad u vodstvo u 46. minuti, na 2-0 je povisio Kevin De Bruyne u 65. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Ilkay Gundogan u 70. minuti.

Dan ranije nogometaši Leicestera su sa 9-0 svladali Southampton. Leicester je time izjednačio najuvjerljiviju pobjedu u povijesti Premier lige, 1995. godine Manchester United je s devet golova razlike (10-1) svladao Ipswich Town.

U nedjelju je derbi kola Liverpool - Tottenham, a još se sastaju Newcastle - Wolverhampton, Norwich City - Manchester United, te Arsenal - Crystal Palace.

Linker
20. travanj 2024 10:33