REUTERS
'NISMO SPREMNI'

ŠTO TO PRIČA GUARDIOLA? ENGLESKI MEDIJI SE ČUDE Najveći Dinamov protivnik šokirao izjavama uoči jedne od najvažnijih utakmica u skupini Ligi prvaka

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 21. listopad 2019. 14:42

Još nismo spremni osvojiti Ligu prvaka, razočarao je Pep Guardiola navijače Manchester Cityja u predvečerje dvoboja s Atalantom u kojem 'građani' pobjedom praktično osiguravaju nokaut-završnicu natjecanja.

U prva dva kola Agüero, De Bruyne i društvo upisali su šest bodova uz gol-razliku 5:0.

Otkud odjednom takav nalet defetizma i to nakon gostujuće pobjede protiv Crystal Palacea? Je li karizmatični menadžer okrenuo pilu naopako pa sada pokušava zadržati fokus na Premiershipu? Kroničari zbivanja su zbunjeni, a Guardiola objašnjava:

- Jednostavno, nismo dovoljno ubojiti pred golom. Nemamo mi problem efikasnosti, dokazuje to rekordni broj golova koje smo postigli tijekom protekle dvije sezone, ali još uvijek vidim puno prostora za napredak. Previše je tu pogrešaka. Evo, na primjer, reakcija Gabriela Jesusa kada se našao u prilici protiv Palacea. Odlučio se ići u završnicu i vratar je obranio njegov udarac, iako je De Bruyne sam čekao povratnu loptu za 2-0 na drugoj vratnici. Ta je pogreška mogla biti vrlo skupa, jer poslije je suparnik imao velike prilike. Spašavao nas je vratar Ederson...

U ovoj utakmici Guardiola je ipak profitirao za nekoliko sitnica. Veznjak Rodri je odigrao vrlo dobru partiju na mjestu stopera, a bočni igrači Cancelo i Mendy iskoračili su iz drugog plana i bezbolno nadomjestili prvotimce Walkera i Zinčenka.

Zbog toga je logično da City kao izraziti favorit dočekuje dvoboj s Atalantom, kojoj na Etihadu izglede ruši i podatak da u kadru nema ozlijeđenog golgetera Duvana Zapate.

Linker
24. travanj 2024 13:14