Action Images via Reuters
'POKAŽITE MALO POŠTOVANJA'

STO VERZIJA SKANDALOZNOG OKRŠAJA U MANCHESTERU Kao u crtiću: Mourinha pogodili mlijekom u tetrapaku, Lukaku promašio Guardiolu pa šakom udario...

BILO JE SVEGA Nakon derbija Uniteda i Cityja bilo je jako burno na hodnicima i u svlačionicama kultnog stadiona, Portugalac bio inicijator
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. prosinac 2017. 12:50

Da se kojim slučajem dogodilo kod nas, odmah bi se pojavili komentari ‘Ah, tipični Balkanci...’. Međutim, dogodilo se u Engleskoj, nakon velikog gradskog derbija u Manchesteru. Svlačionice i hodnici Old Trafforda bili su poprište sukoba igrača i članova stručnog stožera Manchester Cityja i menadžera Manchester Uniteda Josea Mourinha koji je, čini se, sve i zakuhao.

Građani su u dugo očekivanom srazu potvrdili ovosezonsku superiornost te su pogocima Davida Silve i Nicolasa Otamendija pobjegli Unitedu na velikih 11 bodova razlike. Na taj način praktički su riješili pitanje prvaka, iako je Pep Guardiola rekao da prvenstvo ne može biti gotovo već u prosincu. Međutim, s obzirom na to kako City igra ove sezone i kakve rezultate ostvaruje u Premier ligi, doista je teško očekivati da bi ga United, Chelsea, Liverpool ili netko od ostalih klubova mogao prestići na ljestvici.

Gađanje mlijekom

Velika pobjeda kojom je prekinut Unitedov niz od 40 domaćih utakmica bez poraza izazvala je i veliko oduševljenje kod igrača Manchester Cityja, koji su je i burno proslavili u gostujućoj svlačionici na Old Traffordu. Fešta je počela još na travnjaku, slavljem s navijačima, a članovi Cityjevog stožera pokušali su Guardiolu podići u zrak, no on je odbio takvu zamisao.

Zaiskrilo je ispred Cityjeve svlačionice, i to kad je Mourinho išao na intervju nakon utakmice. Zastao je kod vrata kako bi prigovorio gostujućim igračima i stožeru na, po njegovom mišljenju, pretjeranom slavlju, uz glasnu glazbu, pjesmu i ples.

- Pokažite malo poštovanja - vikao im je Unitedov boss.

Reuters/Carl Recine
Action Images via Reuters

Oni su reagirali, a vratar Ederson ušao je i u verbalni sukob s Mourinhom, s kojim se svađao na portugalskom jeziku, bilo je i psovki. Neki izvori tvrde da je u hodniku ispred svlačionica došlo do naguravanja igrača i članova stožera obje momčadi, ukupno dvadesetak osoba, a najaktivniji su pritom bili pomoćni Unitedov trener Silvino Louro i napadač Romelu Lukaku, koji je zbog svojih slabih reakcija bio sukrivac kod oba Cityjeva pogotka.

Sve skupa potrajalo je oko dvije minute, a netko je iz svlačionice menadžera Manchester Uniteda gađao kutijom mlijeka u tetrapaku. Nisu ga uspjeli pogoditi, ali se zato mlijeko prolilo po jednom članu Unitedova stožera. Isto tako, pojavila se informacija da je Portugalac poliven vodom iz plastične boce koja je na njega bačena iz Cityjeve svlačionice.

Arteta nastradao

Iz cijelog sukoba najdeblji je kraj izvukao član Cityjevog stožera i bivši veznjak Arsenala Mikel Arteta, koji je zaradio ogrebotinu na licu, iako nije razjašnjeno na koji je način došlo do ozljede. Izvori iz oba kluba tvrde kako tijekom incidenta nije bilo međusobnog udaranja suprotstavljenih strana, no vjerojatno bi i do toga došlo da nisu reagirali zaštitari. Pojavila se i glasina da je Lukaku želio udariti Guardiolu, ali ga je promašio i šakom pogodio Artetu...

Igrači obje momčadi normalno su razgovarali jedni s drugima nakon što su se presvukli, dok je Mourinho poslije završetka sukoba otišao u sudačku svlačionicu, a potom u tunel kako bi obavio intervjue. U razgovorima s novinarima nije spominjao incident, a iz Nogometnog saveza stigla je informacija da će se od oba kluba tražiti očitovanje u svezi s incidentom, s rokom odgovora do srijede.

Sudac Michael Oliver, kojeg je Mourinho prozvao zbog nedosuđenog kaznenog udarca za United nakon duela Otamendija i Herrere, nije vidio incident, niti ga je spominjao u svom izvješću s utakmice.

Show ide dalje

- Prošle sezone bilo je isto. Pobijedili smo ovdje, i onda se spominjalo suca. Danas također. I jučer je govorio o sucu. Mi smo časna momčad. Imali smo 75 posto posjeda, što znači da smo željeli igrati. Došli smo ovdje i učinili smo to, bili smo bolji, u svim segmentima - rekao je Guardiola.

Provocirao je Mourinho i prije utakmice, sugerirajući da Cityjevi igrači prelako padaju.

- Malo vjetra, i oni padnu.

Guardiola mu je odgovorio:

- To nije istina, moji igrači ne padaju prelako.

Brzo će se sve skupa zaboraviti, već u srijedu igraju se nove utakmice. Na Old Trafford stiže Bournemouth, City gostuje kod Swanseaja...

Linker
26. travanj 2024 10:25