Football Soccer Britain - West Ham United v Manchester City - FA Cup Third Round - London Stadium - 6/1/17 West Ham United manager Slaven Bilic looks dejected Action Images via Reuters / John Sibley Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / John Sibley Livepic EDITORIAL USE ONLY / REUTERS

ISKREN ISTUP

TEŠKI DANI SLAVENA BILIĆA Hrvat otvorio dušu o drami koja ga je razdirala mjesecima: 'Bio sam povrijeđen i pretvarao se da je sve OK...'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 04.03.2017. u 07:45

 • Hrvatski stručnjak na klupi engleskog West Hama Slaven Bilić progovorio je o tjednima i mjesecima u kojima je klub nizao slabe rezultate i nalazio se blizu zone ispadanja.

  Bilić i West Ham su započeli sezonu ispod očekivanja javnosti, a brojne kritike nije nimalo ugodno primiti. Javnost je sve teže izdržavala činjenicu da Hammersi igraju slabo, a u takvim situacijama, jedna od glavnih meta je - trener. Pa tako ni bivši izbornik hrvatske reprezentacije nije ostao pošteđen, a sada je otkrio kako se osjećao.

  -Doma se pretvaraš da je sve OK jer ne želiš da ti se to odrazi na obitelj. Ali, iznutra patiš. Ovo nije posao kojeg možeš ostaviti nakon radnog vremena i samo odšetati kući. Naravno da nisam uživao u porazima, ali nekad moraš nešto žrtvovati da bi kasnije dobio nešto drugo - izjavio je rođeni Splićanin engleskim medijima.

   

  Ipak, Bilić je zajedno s igračima prebrodio krizni period i zaplovio mirnijim vodama. Sada su u sredini poretka, na devetom mjestu, a burno emotivno iskustvo dobro će im doći u ostatku sezone.

  -Iskustvo je neprocjenjivo, što te ne ubije, to te ojača. Za mene, za igrače, za cijeli klub i za sve nas, to je veliko iskustvo - rekao je Hrvat koji naravno ne može izbjeći i utjecaj medija. Danas je svijet globalno selo, javi se svatko i voli izraziti mišljenje. No, nije jednostavno živjeti s tim.

   

  -Navijači znaju svašta izjaviti na društvenim mrežama. Lako si dostupan na svim krajevima svijeta. Možeš tvrditi 'nije me briga', ali to pogađa tvoje raspoloženje i tebe samog - iskren je Bilić, ali i u takvim teškim trenucima krije se nešto pozitivno.

  -Kada te to ne bi pogađalo, kada ne bi bilo takvih utjecaja, onda bi izgubio odlučnost i duh - zaključio je Slaven Bilić u razgovoru za otočke medije.

  LONDON, ENGLAND - MAY 10: Slaven Bilic manager of West Ham United (R) celebrates victory with staff after the Barclays Premier League match between West Ham United and Manchester United at the Boleyn Ground on May 10, 2016 in London, England. West Ham United are playing their last ever home match at the Boleyn Ground after their 112 year stay at the stadium. The Hammers will move to the Olympic Stadium for the 2016-17 season. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
  Julian Finney/Getty Images / Getty Images
   

  Iz drugih medija