REUTERS/Eddie Keogh
NIZ KAKAV NE PAMTE OD 1977.

TOKSIČNA ATMOSFERA NA EMIRATESU, SALVAMA ZVIŽDUKA ISPRAĆEN I AUBAMEYANG NAKON NEOBIČNE SITUACIJE Svlačionica podijeljena, Özil vikao prema suigraču

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2019. 09:26

Nogometaši Arsenala sinoć su produbili krizu kojoj se ne nazire kraj. Na Emiratesu su izgubili od Brightona s 2:1, što znači da su bez pobjede u posljednjih devet odigranih utakmica. Najgori im je to niz od 1977. godine koji ih je nakon 15 kola Premiershipa, a od četvrtoplasirane momčadi i mjesta koje vodi u Ligu prvaka udaljeni su čak deset bodova.

"Mojim igračima nedostaje samopouzdanja. Sve rade sa strahom. U prvom su se poluvremenu bojali primiti loptu, bojali su se kretati, samo su stajali. To je nešto o čemu moramo razgovarati. Moramo jednostavno nekako iskopati pobjedu i vratiti im samopouzdanje. Oni to mogu i imaju u sebi, pokazali su to na početku drugog poluvremena. Mislim da smo u tom periodu odigrali dobrih 20-ak minuta. Znam da je to teško probaviti kada izgubite na kraju kod kuće", rekao je Freddie Ljungberg.

Na poluvremenu je Arsenal gubio 1:0, a navijači su igrače na odlasku u svlačionicu ispratili salvama zvižduka.

"Naravno da nervoza koja dolazi s tribina može utjecati na igrače. Nema veze koliko ste kvalitetan igrač, svi smo mi ljudi i naravno da takve stvari utječu na izvedbu", dodao je Ljungberg.

U jednom trenutku susreta zvižducima su Arsenalovi navijači počastili i najboljeg strijelca kluba Pierre-Emericka Aubameyanga koji je napustio travnjak kako bi otišao na wc. U tim trenucima 'Topnici' su se branili s desetoricom.

"Čak nisam ni primjetio da je izašao, samo sam vidio kada se vraćao nakon par minuta. Ali kada ti je sila, sila ti je", objasnio je privremeni Arsenalov menadžer.

Na kraju susreta engleskim medijima zapela je za oko situacija nakon završetka utakmice kada je Mesut Özil ljutito gestikulirao prema nekom od svojih suigrača, čini se Alexandreu Lacazetteu, što je dovelo do napisa i o podjelama u svlačionici.

Linker
20. travanj 2024 09:12