REUTERS
NOVO LICE CHELSEAJA

UZBUDLJIV POČETAK VIKENDA U ENGLESKOJ: KOVAČIĆ ASISTENT U LUDOJ GOLIJADI I PRVOJ POBJEDI FRANKA LAMPARDA Slaven Bilić isključen!

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 17:52

Frank Lampard konačno ima razloga za veselje, sa svojim Chelseajem je upisao prvu trenersku pobjedu u Premierligi, a Slaven Bilić nije uspio na klupi dočekati kraj ogleda svog WBA-a i Derbyja (1-1).

Nepopularni popodnevni termin nije spriječio nogometaše Norwicha i Chelseaja da se razmašu na Carrow Roadu. U prvih pola sata ogleda natiskalo se čak četiri gola i još nekoliko zanimljivih prilika, a u golijadi su se bolje snašli nogometaši Chelseaja pobijedivši 3-2.

Chelseajevi „anonimci“ Abraham i Mount su u prvih 17 minuta zabili dva gola Norwichu, ali to je tek bilo dovoljno da "bluze" imaju prednost od jednog gola. Jer ubrzo nakon što je Abraham već u trećoj minuti poklopio jedan volej u 16-ercu Norwicha, Chelseajeva obrana je ponovno popustila i Cantwell je iskoristio smušenost Zoume i društva za poravnanje rezultata. Srećom po Lamparda, Mount je jednu zgodnu akciju zaključio golom i omogućio lakši nastavak utakmice Chelseaju, odnosno barem nakratko. Nakon uvodnih utakmica ove sezone jasno je da popularnog Frenkieja očekuje još puno sati crtanja pred pločom kako bi uštimao obrambeni dio svoje momčadi… Sve bolesti u igri Chelseaja razotkrio je u 31. minuti senzacionalni Pukki, koji je nastavio trpati golove u protivničke mreže - još jedna kontra zaključena je golom u mreži Arrizabalage.

U 61. minuti Mateo Kovačić je pronašao Abrahama, ovaj se riješio pratnje dvojice stopera Norwicha i po treći put doveo goste u vodstvo.

Za oko je zapeo Kovačić i u 79. minuti, hrvatski veznjak je dobio loptu na centru pa se u trku riješio trojice čuvara, a šteta što Pulišić nakon Kovinog asista nije znao što bi s loptom pa je pucao ravno u vratara Krula.

Chelsea je tako dohvatio svoju prvu pobjedu u novoj kampanji Premierlige i u idućem kolu bi mogli vezati dva uzastopna slavlja budući da dočekuju Sheffield na Stamford Bridgeu. Norwich ostaje na tri boda, a idućeg vikenda idu u goste West Hamu.

Bilićev i Krovinovićev WBA je opasno visio većinu ogleda na gostovanju kod Derbyja, u utakmici koju su obilježili penali, ali i isključenje hrvatskog trenera. Rano vodstvo i preslagivanje Bilićevih planova Derbyju je donio Waghorn već u šestoj minuti. Derby je u prvom dijelu igrao bolji nogomet, koji su mogli oploditi tri minute prije kraja poluvremena. Krovinović je igrao rukom, a sudac Ward pokazao prema kreču na 11 metara. Ta odluka je ražestila Bilića koji je urlao na četvrtog suca, budući da mu se nije dopala Wardova odluka. Glavni arbitar je hrvatskog stratega primirio žutim kartonom. No Bilićev bijes je osjetio njegov vratar Johnstone, ne dopustivši Waghorneu da podigne prednost Derbyja na 2-0.

Drugi dio donio je pasivniji Derby što je WBA iskoristio u 82. minuti, Krovinović je produžio loptu Pereiri na kojeg klizećim naletava Lowe, a Pereira fino prodaje ideju o penalu sucu Wardu, koji pokazuje da nema problema odsvirati i treći jedanaesterac na ogledu. Zohora, kao i tjedan dana ranije Readingu, iz penala zabija i Derbyju.

Imao je na kraju WBA priliku za odnijeti sva tri boda, Diangana je gurnuo kroz noge Keoghu, ušao u 16-erac i dao loptu Livermoreu čij je pokušaj završio na drugom katu stadiona… Odmah nakon toga je Bilić ušao u još jedan verbalni delikt, vjerojatno se žaleći da je Livermore bio fauliran kod udarca, a Ward ga je poslao u svlačionicu.

Linker
19. travanj 2024 05:00