Getty
NAJSKUPLJA UTAKMICA SEZONE

FOTO: ASTON VILLA NAKON TRI GODINE IZBIVANJA PONOVNO U ELITNOM DRUŠTVU Klub Lovre Kalinića u spektakularnom finalu na Wembleyju izborio Premiership!

Nogometaši Aston Ville pobijedili su s 2:1 Derby County u velikom finalu doigravanja za ulazak u Premiership i tako nakon spektakla koji se odigrao u ponedjeljak na Wembleyju izborili povratak među elitu nakon tri godine izbivanja. Inače, riječ je o najskupljoj utakmici sezone koja će pobjedniku donijeti oko 190 milijuna eura.
Piše: HinaObjavljeno: 27. svibanj 2019. 18:10

DERBY COUNTY - ASTON VILLA 1:2 (Marriott 81' / El Ghazi 44', McGinn 59)

DERBY COUNTY (4-2-3-1): Roos - Bogle, Keogh (C), Tomori, Cole - Huddlestone, Johnson - Wilson, Mount, Lawrence - Bennet

ASTON VILLA (4-2-3-1): Steer - El-Mohamady, Tuanzebe, Mings, Taylor - Hourihane, McGinn - Adomah, Grealish (C), El Ghazi - Abraha

Nogometaši Aston Ville izborili su povratak u prvu englesku ligu, oni su u finalu doigravanja za plasman u Premier ligu na Wembleyu svladali Derby County sa 2-1 (1-0).

Aston Villa je povela 2-0 golovima El Ghazija (44) i McGinna (59), a nadu Derbyju vratio je Marriott (81) no rezultat se više nije mijenjao pa se sedmerostruki engleski prvak vratio u društvo najboljih nakon tri godine izbivanja.

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Lovre Kalinić pobjedu Aston Ville ispratio je s klupe za pričuve.

Prošle sezone Aston Villa je izgubila finale doigravanja od Fulhama, no ovoga je puta bila uspješnija.

Sljedeće će sezone Aston Villa tako po 106. put igrati u najvišem razredu engleskog nogometa, više nastupa od europskog prvaka iz 1982. godine ima samo Everton koji je 116 puta igrao u prvoj ligi.

Još ranije su nastup u Premier ligi sljedeće sezone izborili Norwich City i Sheffield United kao prvi i drugi sastav druge lige, dok su iz društva najboljih ispali Huddersfield Town, Fulham i Cardiff City.

DERBY COUNTY - ASTON VILLA 1:2 (Marriott 81' / El Ghazi 44', McGinn 59)

DERBY COUNTY (4-2-3-1): Roos - Bogle, Keogh (C), Tomori, Cole - Huddlestone, Johnson - Wilson, Mount, Lawrence - Bennet

ASTON VILLA (4-2-3-1): Steer - El-Mohamady, Tuanzebe, Mings, Taylor - Hourihane, McGinn - Adomah, Grealish (C), El Ghazi - Abraha

----------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se čak 7 minuta nadoknade!

Soccer Football - Championship Playoff Final - Aston Villa v Derby County - Wembley Stadium, London, Britain - May 27, 2019  Derby County's Jack Marriott scores their first goal   Action Images via Reuters/Tony O'Brien
Action Images via Reuters/Tony O'Brien

81' - GOOOL! Zauktala se utakmica. Derby se probudio, a nekoliko uzastopnih napada se isplatilo u 82. minuti kada je nakon jednog ubačaja lopta u gužvi došla do Marriotta koji s 10-ak metara pogađa u mrežu!

76' - Odlična prilika za Derby! Marriott je sjajno potegnuo s lijeve strane nakon kornera. Gađao je suprotni kut, ali lopta je sijevnula pored desne stative.

Soccer Football - Championship Playoff Final - Aston Villa v Derby County - Wembley Stadium, London, Britain - May 27, 2019  Aston Villa's John McGinn scores their second goal after a mistake by Derby County's Kelle Roos   Action Images via Reuters/Ed Sykes
Reuters/Ed Sykes

59' - GOOOL! Aston Villa je povećala vodstvo preko McGinna! Obrana je prvo blokirala pokušaj El Ghazija. Odbijena lopta je padala u šesnaesterac, a golman Roos je katastrofalno reagirao i dopustio McGinnu da glavom zatrese mrežu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45' - KRAJ POLUVREMENA!

Soccer Football - Championship Playoff Final - Aston Villa v Derby County - Wembley Stadium, London, Britain - May 27, 2019  Aston Villa's Anwar El-Ghazi scores their first goal   REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

44' - GOOOL! Strijelac je El Ghazi! El-Mohamady je odlično ubacio u šesnaesterac, a El Ghazi u padu glavom zatresao mrežu za veliko slavlje navijača Aston Ville!

37' - Prva prilika Derbyja! Mount je opalio snažno iz daljine, ali njegov udarac odlazi ravno u golmana.

34' - El Ghazi je odlično povukao po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac Derbyja, ali tu je zakomplicirao stvari i ostao bez lopte.

21' - Veliki pritisak Aston Ville, Derby teško diše.

5' - Prvi ozbiljniji napad pripao je Aston Villi koja je nanizala nekoliko ubačaja. Tuanzebe je u jednom trenutku bio u dobroj prilici, ali mu je branič Derbyja blokirao udarac na nekoliko metara od gola.

1' - Počela je utakmica na Wembleyju!

Linker
16. travanj 2024 22:29