REUTERS/Andrew Yates
ODLUKA IZAZVALA POLEMIKE

VAR IZAZVAO NOVI CIRKUS U PREMIERSHIPU Domaći igrači stali nakon reakcije linijskog suca, a onda je pao jedan od najbizarnijih golova sezone

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2019. 10:54

U sinoć odigranoj utakmici 15. kola Premiershipa između Sheffield Uniteda i Newcastlea (2:0 pobjeda Newcastlea) viđen je jedan od najbizarnijih golova sezone.

Igrala se 70. minuta kada je nakon jedne duge lopte Andy Carroll glavom prebacio loptu Jonju Shelveyju, koji se potom sjurio prema suparničkom golu. U tim trenucima linijski je sudac podigao zastavicu, igrači Sheffield Uniteda su stali, a Shelvey je nastavio trk, sjurio se prema suparničkom vrataru koji je potom prilično nezainteresirano pokušao obraniti pokušaj suparnika. Igrači su pokazivali da je dosuđeno zaleđe, ali je glavni sudac Stuart Attwell odlučio pregledati video snimku. Kako je ona pokazala da zaleđa nije bilo, Shelveyju je priznat golo iako je bilo očito da je odluka linijskog suca i njegovo podzizanje zastavice utjecalo na igru i na domaće igrače.

Soccer Football - Premier League - Sheffield United v Newcastle United - Bramall Lane, Sheffield, Britain - December 5, 2019   General view as VAR checks a goal after Newcastle United's Jonjo Shelvey scored their second goal         Action Images via Reuters/Lee Smith    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters/Lee Smith

Shelveyju je tako priznat gol za 2:0, što se pokazao kao konačan rezultat.

Upute linijskim sucima u situacijama kada nisu sigurni su da ne podižu zastavicu, već da VAR donese konačnu odluku. Ovdje se to nije poštovalo i došlo je do nove zbunjujuće situacije koju je izazvala nova tehnologija, odnosno primjena novih pravila.

"Ova igra se potpuno promijenila otkako sam ju ja igrao kao 16-godišnjak. Ne razumijem što se događa i sve to isisava život iz mene, kao i naših navijača", rekao je razočarani trener Sheffield Uniteda Chris Wilder.

Linker
25. travanj 2024 15:17