Catherine Ivill/Getty Images
SPEKTAKULARNI DERBI

FOTO: CITY 'NOKAUTIRAO' UNITED NA OLD TRAFFORDU U RAZMAKU OD OSAM MINUTA Silva i Sane donijeli slavlje 'Građanima' koji jurišaju ka obrani naslova

U zaostaloj utakmici 31. kola Premiershipa Manchester City je na Old Traffordu pobijedio ManchesterUnited 2-0. Za 1:0 zabio je Bernardo Silva u 54. minuti, a konačnih 2:0 postavio je u 66. minuti Sane. Tri kola prije kraja prvenstva nakon ove uvjerljive pobjede City ima bod više od drugoplasiranog Liverpoola.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2019. 13:05

Nogometaši Manchester Citya napravili su veliki korak ka naslovu prvaka Engleske slavivši u 35. kolu u gradskom derbiju kod Manchester Uniteda s 2-0.

Gostovanje na Old Traffordu bila je najteža utakmica za Guardiolinu momčad do kraja sezone, a City je to uspješno riješio pogocima Bernarda Silve (54) i Leroya Sanea (66).

City se tako vratio na čelo ljestvice s bodom više od Liverpoola, a u posljednje tri utakmice protiv City igra protiv Burnleyja, Leicestera i Brightona. United se bori s Chelseajem i Arsenalom bori za Ligu prvaka, no Solskjaerovoj momčadi ovo je čak sedmi poraz u zadnjih devet utakmica.

Kiksao je u borbi za Ligu prvaka londonski Arsenal koji je izgubio kod Wolvesa s 1-3. Rúben Neves (28), Doherty (37) i Diogo Jota (45+2) zabili su za domaćine, a Papastathopoulos (80) za Arsenal, koji je ostao peti s bodom manje od Chelsea i dva boda više od Uniteda.

Rezultati by SofaScore

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY (0:2, Bernardo Silva 54', Sane 66')

MANCHESTER UNITED: De Gea - Darmian (od 82. Sanchez), Smalling, Lindelof, Shaw, Young - Fred, Andreas - Pogba - Lingard (od 82. Martial), Rashford

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko - Fernandinho (od 51. Sane), Gundogan, D. Silva - B. Silva, Sterling, S. Aguero

PRIJENOS UŽIVO:

90' + 4' Kraj utakmice u Manchesteru! Velika i važna pobjeda Cityja koji sada s bodom više od Liverpoola ulazi u posljednja tri kola Premiershipa.

90' Igrat će se četiri minute nadoknade na Old Traffordu.

89' Dupla izmjena sada i kod Cityja - Aguero i Gundogan su vani, Danilo i Jesus unutra.

85' Dojam je takav da je sve riješeno na Old Traffordu. City će mirno privesti utakmicu kraju.

82' Dvostruka izmjena kod Uniteda. Martial umjesto Lingarda, Sanchez umjestu Darmiana.

79' Lukaku je u međuvremenu zapucao povratnu loptu Rashforda. Dodajmo kako je Saneov gol bio 157. gol City ove sezone u svim natjecanjima. Najviše za jednu englesku momčad u povijesti.

74' Udarac/ubačaj Lukakua s desne strane brani Ederson, a Lingardu se nakon toga lopta odbija od noge i odlazi u gol-aut.

72' Tek sada prva izmjena kod Uniteda. Pereira je vani, a Lukaku je u igri.

66' GOL! Drugi pogotak za City! Nakon kontre je zabio Sane. Fred je izgubio loptu na sredini terena, kontru je povukao Sterling i proigrao Sanea na lijevom krilu. Sane je probio De Gein prvi kut. Sane je postao prvi igrač nakon Didera Drogbe u sezoni 2010./2011. sa najmanje deset goova i asistencija u prvenstvu, baš kao i Sterling, kojemu je ovo bila deseta asistencija.

63' Period bez ozbiljnijih prilika na obje strane. Nakon toga prekršaj na Pogbi na osamnaest metara od Cityjeva gola, po sredini. Slobodnjak je izveo Pogba i pogodio živi zid.

57' Ozbiljne prilike redaju se kao na traci. Lingard je promašio cijelu loptu na drugoj stativi i propustio je ubaciti u praznu mrežu, odnosno instantno poravnati na 1:1.

56' Sada je već moglo biti 2:0. Vratnicu je s ruba šesnaesterca zatresao Aguero.

54' GOL! City vodi 1-0. Sjajan gol Bernarda koji je s petnaestak metara pokraj Shawa zavuako loptu u De Gein bliži kut. Jako loša reakcija Shawa i samo nešto manje loša De Geina reakcija.

51' Fernandinhovo koljeno nije izdržalo. U igri je Sane.

47' Nema promjena niti kod jednih niti kod drugih. Ubačaj iz kuta za United - izveo ga je Young, bez veće prijetnje.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Dodajmo da Arsenal, u utakmici koja je počela petnaest minuta ranije, kod Wolvesa gubi čak 3-0 nakon šezdeset minuta igre. Pobjeda ovdje bi tako United lansirala na četvrto mjesto. S bodom više od Chelseaja i dva od (šestog) Arsenala.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Suprotono očekivanjima United je ostavio bolji dojam u većem dijelu prvog poluvremena. Najbolju priliku na utakmici zapucao je Sterling, a kako je poluvrijeme odmicalo City je djelovao sve opasnije. Unitedu će predah doći kao naručen.

45 + 2' Kraj prvog poluvremena u Manchesteru! U međuvremenu je nepreciznim udarcem s petnaestak metara iskosa zaprijetio Aguero.

44' Najbolja prilika za City do sada. Sterling se ušetao u kazneni prostor Uniteda, loptu mu je ostavio Aguero, nakon što je uslijedio slalom kroz obranu Uniteda i De Geina sjajna obrana.

39' Prekid za City nakon prekršaja Freda nad Aguerom na trideset i pet metara od gola Uniteda. Ubacio je nakon toga Gundogan, a lopta završava u gol-autu.

36' Odlično prigravanje Fernandinha preko obrane Uniteda za Sterlinga koji bi se našao u jedan na jedan situaciji s De Geom - da je uspio dobro primiti loptu...

31' Malo mirniji period na Old Traffordu. Po jedna upropaštena kontra na obje strane.

26' Sada žuti karton baš Zinchenku zbog prekršaja na Rashfordu. S desne strane ubacio je Young, centaršut nije bio loš, ali još bolja bila je reakcija Kompanyja.

25' Žuti karton Perreiri zbog prekršaja na Zinchenku na sredini terena.

23' Rashford je šutirao s tridesetak metara. Ederson nije bio najbolje postavljen, ali je lopta završila metar iznad gola. United djeluje nešto opasnije.

19' De Gea brani bombu Bernarda s dvadeset metara. Odmah nakon toga kreće kontra Uniteda, ali Ederson je brži od Rashforda i odnosi mi loptu rukama ispred nogu.

16' Dvije šanse za United - udarac Freda iz daljine i Lingarda iz blizine nakon proigravanja Pogbe. Oba udarca nisu otišla daleko od gola.

15' Sterling se u međuvremenu prebacio na lijevo krilo. Ulazak u sredinu i šut prema gola u suprotnom smjeru skrenuo je Smalling, ali je De Gea uspio uhvatiti loptu prije nego što je završila u mreži.

10' Žuti karton za Kompanyja. Prekršaj na Rashfordu na četrdesetak metara od Cityjeva gola.

8' Dosta visok tempo nametnuo je City na početku utakmice. Posjed je tu, ali ne i prilike, zasad.

3' Bernardo Silva utakmicu je započeo na lijevoj strani, Sterling na desnoj. Tijekom dana u Manchesteru je padala jaka kiša i travnjak djeluje prilično brzo.

1' Počela je utakmica na Old Traffordu!

----------------------------------------------------

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
19. travanj 2024 09:47