Jan Kruger/Getty Images
3. KOLO

VELIKO IZNENAĐENJE: MANCHESTER UNITED ŠOKIRAN PRED SVOJIM NAVIJAČIMA Crystal Palace pogotkom u posljednjim sekundama prekinuo tradiciju dugu 30 godina

Piše: HinaObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 20:34

Nogometaši Crystal Palacea napravili su veliko iznenađenje u 3. kolu engleskog prvenstva 2-1 (1-0) pobjedom na gostovanju kod Manchester Uniteda na Old Traffordu.

To je prva pobjeda Palacea na Old Traffordu u prvenstvu nakon 30 godina, a do nje je sastav iz Londona stigao pogotkom Patricka Van Aanholta u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Gosti su poveli sa 1-0 preko Jordana Ayewa u 33. minuti, a za domaće je izjednačio Daniel James u 89. United u 70. minuti nije realizirao niti kazneni udarac, Rashford je s bijele točke pogodio vratnicu. To je drugo kolo zaredom u kojemu igrači Olea Gunnara Solskjaera nisu iskoristili 11-erac, u ponedjeljak je neprecizan bio Pogba u remiju s Wolverhamptonom.

I peti United i 10. Palace imaju po četiri boda.

Ranije u subotu je hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić bio je asistent za pobjednički pogodak Chelseaja u 3-2 (2-2) gostujućoj pobjedi protiv Norwich Cityja. Kovačić je u 68. minuti poslao okomitu loptu za svog napadača Abrahama koji je potom prevario svog čuvara i preciznim udarcem sa 20-ak metara svladao vratara domaćih Krula za konačnih 3-2. Bio je to drugi pogodak Abrahama na utakmici, on je doveo Chelsea i u vodstvo od 1-0 u 3. minuti. Norwich je vrlo brzo izjednačio preko Cantwella u 6. minuti, ovo vodstvo Chelseaju donio je Mount u 17., a na 2-2 poravnao je Pukki u 30. No, nakon trećeg gola Chelseaja, domaći više nisu uspjeli odgovoriti.

Kovačić je odigrao čitav susret za Chelsea kojemu je ovo prva pobjeda u službenoj utakmici pod vodstvom Franka Lamparda. S ovom pobjedom Chelsea je stigao na 12. mjesto ljestvice s četiri boda, dok je Norwich 16. s tri.

Filip Benković nije konkurirao za nastup u momčadi Leicester Cityja u 2-1 (1-0) gostujućoj pobjedi protiv Sheffield Uniteda. Leicester je sada treći s pet bodova, a Sheffield deveti s četiri.

Njemačka: Tinu Jedvaju bod u debiju za Augsburg

Hrvatski nogometni reprezentativac Tin Jedvaj debitirao je na poziciji stopera u dresu Augsburga koji je na svom terenu odigrao 1-1 (0-0) protiv Union Berlina u dvoboju 2. kola njemačkog prvenstva odigranog u subotu.

Augsburg je poveo u 60. minuti pogotkom Vargasa, a izjednačio je Polter u 80. minuti. Gosti iz Berlina su utakmicu završili s desetoricom igrača, jer je zbog oštrog starta isključen Schotterbeck.

Jedvajev bivši klub, Bayer Leverkusen, slavio je s uvjerljivih 3-1 na gostovanju kod Fortune u Duesseldorfu. Domaća momčad je loše krenula već od 6. minute, kad je Baker nesretno poslao loptu u vlastitu mrežu pokušavajući spriječiti pogodak. Golovima Aranguiza u 33. i Bellarabija u 39. minuti gosti su došli do vodstva 3-0. Utješni pogodak za Fortunu postigao je Morales u 82. minuti.

S identičnih 3-1 u gostima su slavili Borussia Moenchengladbach kod Mainza i Freiburg kod Padernborna. U oba slučaja domaće su momčadi rano povele, ali su na kraju slavili gosti. Mainzu je vodstvo u 18. minuti donio Quaison. Do poluvremena je izjednačio Lainer golom u 31. minuti, a pobjedu momčadi iz Moenchengladbacha donio je Plea pogocima u 77. i 80. minuti.

Paderborn je u 3. minuti došao do prednosti golom Mambe. No, već na odmoru je Freiburg imao prednost. Na 1-1 je izjednačio Waldschmidt u 21. minuti precizno izvedenim kaznenim udarcem, a drugi gol gostiju djelo je Petersena. Konačnih 3-1 postavio je Korejac Chang-Hoon Kwon u 90. minuti.

Jedinu domaću pobjedu u do sada odigranim utakmicama 2. kola postigao je Hoffenheim, koji je sa 3-2 svladao Werder. Hoffenheim je i dalje bez ozlijeđenog Andreja Kramarića, a prvu pobjedu i bodove u novoj sezoni donijeli su Bičakčić (54), Bebou (59) i Kaderabek (87). Fullkrug (42) i Osako (81) bili su strijelci za momčad iz Bremena, kojoj je jedan gol poništen, zbog igranja rukom strijelca Fullkruga, a od 77. minute su igrali s desetoricom, kad je drugi žuti karton zaradio Eggestein.

Na ljestvici su trenutačno u vodstvu tri momčadi s maksimalnih šest bodova, Borrusia Dortmund, Freiburg i Bayer Leverkusen. Borussia Moenchengladbach ima četiri boda, a po tri, ali uz utakmicu manje, imaju RB Leipzig, Wolfsburg i Eintracht.

Linker
20. travanj 2024 05:10