Giroud
 Reuters/Tony O'Brien / REUTERS
PREMERI LIGA

VIDEO: CHELSEA OD 0-2 DO POBJEDE U SAMO OSAM MINUTA Bluesi upisali važne bodove, bivši 'topnik' glavni 'krivac' za veliki preokret Bluesa

Piše: HinaObjavljeno: 14. travanj 2018. 18:41

U prvoj utakmici 34. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je velikim preokretom došao do pobjede 3-2 (0-1) na gostovanju kod Southamptona, čime je londonski klub privremeno smanjio zaostatak za četvrtim Tottenhamom na sedam bodova u borbi za Ligu prvaka.

Kreator velikog preokreta je francuski napadač Olivier Giroud, koji je ušao u 61. minuti, a onda od 70. do 78. minute postigao dva od tri pogotka za 18. pobjedu momčadi Antonija Contea.

Domaća momčad povela je 2-0 golovima Tadića (21) i Bednareka (60). Tada je Conte odlučio u igru ubaciti Girouda, koji mu je vratio s dva pogotka, dok je Eden Hazard u 75. minuti izjednačio na 2-2.

Chelsea je došao do 60 bodova, sedam manje od trećeg Liverpoola i četvrtog Tottenhama, koji drža pozicije za plasman u Ligu prvaka. Southampton je ostao u zoni ispadanja, sa 28 bodova je na 18. mjestu.

Nogometaši Crystal Palacea pobijedili su Brighton sa 3-2, a Huddersfield golom u sučevom vremenu došao do pobjede nad Watfordom za bijeg iz opasne zone pri začelju ljestvice engleskog nogometnog prvenstva.

Svih pet pogodaka u dvoboju Crystal Palacea i Brightona postignuti su u prve 34 minute. Dvostruki strijelac za domaću momčad bio je Zaha (5, 24), a jedan je gol postigao Tomkins (14), dok su za goste strijelci bili Murray (18) i Izquierdo (34). Do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo pa je Crystal Palace stigao do osme pobjede i popeo se na 16. mjesto sa šest bodova više u odnosu na Southampton koji je sa 28 bodova prvi od tri kluba u zoni ispadanja.

Tom Ince je u prvoj minuti sudačke nadoknade postigao svoj drugi ovosezonski pogodak za Huddersfield kojim se njegov klub dočepao 14. mjesta sa 35 bodova.

Huddersfieldu i Crystal Palaceu na ruku je išao i rezultat dvoboja Swansea - Everton u kojem su 'labudovi' spašavali bod. Everton je poveo autogolom Naughtona (43), a izjednačio je Ayew u 71. minuti. Nikola Vlašić je dobio mjesto na Evertonovoj klupi, a Sam Allardayce ga je ubacio u igru u 87. minuti umjesto Waynea Rooneyja.

Burnley je na svom terenu svladao Leicester sa 2-1, zahvaljujući ranim golovima Wooda (6) i Longa (9). Jamie Vardy (72) je postigao pogodak za goste, ali 'lisice' nisu uspjele dohvatiti izjednačenje i barem jedan bod. Burnley se na sedmom mjestu sa 52 boda primakao šestoplasiranom Arsenalu na samo dva boda, a ima devet više od Leicestera koji je osmi.

Nogometaši Liverpoola stigli su do 20. ovosezonske pobjede u engleskoj Premier ligi, nakon što su u subotu pred svojim navijačima svladali Bournemouth sa 3-0 (1-0).

Strijelci za pobjedu Kloppove momčadi bili su Mane (7), Mohamed Salah (69) i Firmino (90). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren bio je u početnoj postavi Liverpoola i igrao dobro do 83. minute, kada ga je zamijenio Estonac Klavan.

Liverpool se pobjedom približio na bod drugoplasiranom Manchester Unitedu, ali Mourinhova momčad ima dvije utakmice manje.

----------------------------------------------------------------

Engleska - 34. kolo

Southampton - Chelsea 2-3

(Tadić 21, Bednarek 60 / Giroud 70, 78, Hazard 75)

Burnley - Leicester 2-1

(Wood 6, Long 9 / Vardy 72)

Crystal Palace - Brighton 3-2

(Zaha 5, 24, Tomkins 14 / Murray 18, Izquierdo 34)

Huddersfield - Watford 1-0

(Ince 90+1)

Swansea - Everton 1-1

(Ayew 71 / Naughton 43-ag)

----------------------------------------------------------------

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 11:14