Chelsea
 REUTERS/Eddie Keogh / REUTERS
PREMIER LIGA

VIDEO: CHELSEA TEK U ZAVRŠNICI SLAVIO NA STAMFORD BRIDGEU, MANCHESTER CITY SE VRATIO POBJEDAMA Bivši klub Slavena Bilića upisao četvrti poraz zaredom

Piše: HinaObjavljeno: 01. rujan 2018. 20:36

Nogometaši Chelsea i Liverpoola i dalje imaju maksimalan učinak nakon što su u susretima četvrtog kola engleskog nogometnog prvenstva ostvarili nove pobjede.

Chelsea je na svom travnjaku pobijedio Bournemouth 2-0, dok je Liverpool na gostovanju slavio protiv Leicester Cityja sa 2-1.

Londonski 'Bluesi' su se dugo mučili protiv Bournemoutha i tek su u samoj završnici slomili gostujući bunker. Golove za pobjedu Chelsea postigli su Pedro (72) i Eden Hazard (85). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovač igrao je za domaćine do 79. minute.

Tri boda je osvojio i Liverpool koji je na gostovanju pobijedio Leicester City 2-1. Gosti su u prvom poluvremenu poveli 2-0 golovima Manea (10) i Roberta Firmina (45), dok je Leicester City u nastavku smanjio u 63. minuti golom Racida Ghezzala nakon velike pogreške vratara 'Redsa' Alissona.

Brazilac je u kutu kaznenog prostora nepotrebno pokušao proći Iheanacha, no Nigerijac mu je 'ukrao' loptu i vratio je Ghezzalu koji zabija u prazan gol za 1-2. Srećom, po goste rezultat se do kraja utakmice više nije mijenjao. Dejan Lovren je i dalje izvan stroja i nije nastupio.

Brighton & Hove Albion i Fulham su odigrali sjajnu utakmicu koja je na koncu završila 2-2. Domaćin je kod rezultata 0-0 u 25. minuti imao kazneni udarac, no Pascal Gross je bio neprecizan. Kazna je stigla u 43. minuti kada je Andre Schurrle doveo londonski sastav u vodstvom, a na 2-0 je povisio Aleksandar Mitrović u 62. minuti.

Ipak, Brighton je do konca susreta uspio izjednačiti, a oba gola zabio je Glenn Murray (67, 84-11m). Drugi pogodak Murray je postigao iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Mitrović igrajući rukom u kaznenom prostoru.

West Ham je upisao i četvrti poraz, ovoga puta 'Čekičare' je slomio Wolverhampton. Pogodak odluke zabio je Traore u trećoj minuti sudačke nadoknade.

U susretu 4. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je teže nego što se očekivalo pobijedio Newcasatle United 2-1. City je poveo u osmoj minuti golom Raheema Sterlinga, no u 30. minuti je izjednačio Deandre Yedlin.

U drugom dijelu domaćin je stigao do pobjede sjajnim golom Kylea Walkera u 52. minuti s više od 25 metara.

--------------------------------------------------------

REZULTATI:

Chelsea - Bournemouth 2-0 (Pedro 72, Hazard 85)

Leicester City - Liverpool 1-2 (R. Ghezzal 63 / Mané 10, Roberto Firmino 45

Brighton & Hove Albion - Fulham 2-2 (Murray 67, Murray 84-11m / Schurrle 43, Mitrović 62)

Crystal Palace - Southampton 0-2 (Ings 47, Hojbjerg 90+2)

Everton - Huddersfield Town 1-1 (Calvert-Lewin 36 / Billing 34)

West Ham - Wolverhampton 0-1 (Traore 90+3)

--------------------------------------------------------

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 09:22