Reuters/Andrew Couldridge
27. KOLO

VIDEO: HARRY KANE ODLUČIO LJUTI GRADSKI DERBI Pogledajte kako je najbolji strijelac Premiershipa presudio Arsenalu, Everton bez Vlašića do pobjede

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. veljača 2018. 16:21

U prvoj utakmici 27. kola Premiershipa, u velikom sjevernolondonskom derbiju, Tottenham je na Wembleyju pobijedio Arsenal s 1:0.

Gol odluke u 49. minuti postigao je Harry Kane.

S lijeve strane ubacio je Ben Davies, Kane se otarasio svog čuvara Laurenta Koscielnyja, skočio visoko i glavom savladao Petra Čecha.

Bio mu je to 23. ovosezonski premierligaški gol, čime je učvrstio svoje vodstvo na ljestvici najboljih strijelaca lige ispred Mohameda Salaha (21 gol).

Nakon postignutog gola Tottenham je imao još puno prilika i za uvjerljiviju pobjedu, ali vratar je spasio goste. U trećoj minuti sudačke nadoknade Alexandre Lacazette je imao najveću priliku za 'Topnike' na utakmici, ali je njegov udarac otišao tik pokraj vratnice.

Hrvatski veznjak Nikola Vlašić nije konkurirao za nastup u momčadi Evertona koja je u susretu 27. kola engleskog nogometnog prvenstva na svom Goodison Parku svladala Crystal Palace sa 3-1 (0-0) i tako se učvrstila u gornjoj polovici ljestvice, na devetom mjestu.

Everton je poveo 3-0 preko Sigurdssona (46), Niassea (51) i Daviesa (75), dok je počasni pogodak za Crystal Palace postigao Milivojević (83-11m).

Everton sada ima 34 boda, jedan manje od osmog Leicester Cityja, a dva manje od sedmog Burnleya, dok je Crystal Palace 14. sa 27 bodova.

Wažne pobjede u borbi za ostanak ostvarili su West Ham United koji je sa 2-0 (1-0) kao domaćin nadigrao Watford te Swansea City koji je također kao domaćin sa 1-0 (0-0) bio bolji od Burnleya, dok su Stoke City i Brighton and Hove Albion odigrali 1-1 (0-1), a junak gostiju bio je vratar Ryan koji je obranio 11-erac Adama u 90. minuti.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 20:51