Action Images via Reuters / John Sibley Livepic REUTERS / REUTERS
TRIJUMF FAVORITA

VIDEO: LUDA VEČER U ENGLESKOJ Slaven Bilić s visoko podignutim rukama slavi veliku pobjedu, Lovren i društvo gaze, Ibra opet ispao junačina!

Odigrane su utakmice 16. kola Premiershipa, a slavili su gotovo svi favoriti.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. prosinac 2016. 23:49

Vodeći Chelsea je upisao desetu pobjedu zaredom, Liverpool je s 3:0 pregazio Middlesbrough, Bilićev West Ham slavi važnu domaću pobjedu protiv Burnleya, a tri boda su izborili i Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United.

Slaven Bilić može barem malo odahnuti. Njegov West Ham prekinuo je sinoć niz od šest prvenstvenih nastupa bez pobjede, pred svojim je navijačima svladao Burnley i upisao vrijedna tri boda za odmak od opasne zone. Hammersima su na ruku išli i ostali rezultati, jer su sve četiri momčadi koje su na ljestvici ispod njih jučer poražene.

Zlata vrijedan pogodak za Bilićevu momčad postigao je kapetan Mark Noble. Iskusni veznjak je u trećoj minuti nadoknade prvog poluvremena promašio jedanaesterac nakon prekršaja na Riedu, vratar Heaton obranio je njegov udarac, ali je Noble odbijenu loptu pospremio u mrežu. Prije toga je u 45. minuti s ruba kaznenog prostora pogodio vratnicu, a West Ham je u prvom dijelu znatno bolja momčad, ostavio je suparnika bez udarca u okvir vratiju.


Noble M. West Ham v Burnley 1 - 0 by twinke98

Hrvatski stručnjak cijelu je utakmicu 'odigrao' sa svojom momčadi uz rub igrališta, a puno je živaca izgubio u nastavku, kad je Burnley u nekoliko navrata opasno zaprijetio. Dva puta iz blizine je promašivao Vokes, a velik je doprinos pobjedi dao i West Hamov vratar Randolph s par odličnih obrana.

Igralo se čvrsto, velika se borba vodila za svaku loptu, a igrači Burnleya često su oštrim startovima zaustavljali Hammerse, najčešće im je na meti bio Payet. Hammersi su u drugoj minuti nadoknade mogli potvrditi pobjedu, ali je Ayew pogodio vratnicu pa su morali drhtati sve do samoga kraja. Ipak, njihova je pobjeda zaslužena, dočekao je Bilić i lakšeg suparnika kojeg je svladao na domaćem terenu, a u sljedećem kolu u goste mu dolazi Hull. S još jednom pobjedom znatno bi se lakše disalo u West Hamu.

Chelsea je nastavio svoj fantastičan pobjednički niz, Antonio Conte upisao je već desetu prvenstvenu pobjedu u nizu. S obzirom na to da je u Premier ligi svaka utakmica izuzetno zahtjevna, riječ je o dosegu vrijednom divljenja. Bluesi sad imaju šest bodova više od Liverpoola i Arsenala, i nezaustavljivo jurišaju prema naslovu prvaka. Dakako, još je rano donositi bilo kakve zaključke, no Conte je pokazao da zna posao. Do pobjede protiv Sunderlanda došao je bez ponajboljeg igrača Hazarda koji nije krenuo na put zbog lakše ozljede, a strijelac jedinog pogotka bio je Fabregas na asistenciju Williana.

Dejan Lovren oporavio se od lakše ozljede te je odigrao cijelu utakmicu za Liverpool koji je uz dva pogotka Lallane uvjerljivo slavio na gostovanju kod Middlesbrougha. Redsi su tako ostali u utrci za naslov, ovo je bila utakmica u kojoj se nije smjelo kiksati.

Manchester City je bez Agüera i Fernandinha slomio otpor Watforda. Goste je načeo Zabaleta, a priču je dovršio Silva. Uzbudljivo je bilo u londonskom predgrađu, gdje je Manchester United u uzbudljivoj završnici ostvario vrijednu pobjedu. Mourinhovu je momčad u vodstvo doveo Pogba svojim trećim prvenstvenim pogotkom, a sva tri boda je nakon izjednačenja Crystal Palacea osigurao Zlatan Ibrahimović i to nakon Pogbine asistencije.

REZULTATI I STRIJELCI 16. KOLA PREMIER LIGE:

MIDDLESBROUGH - LIVERPOOL 0:3 (Lallana 29, 68, Origi 60)

SUNDERLAND - CHELSEA 0:1 (Fabregas 40)

WEST HAM - BURNLEY 1:0 (Noble 45)

CRYSTAL PALACE - MANCHESTER UNITED 1:2 (McArthur 66/Pogba 45, Ibrahimović 88),

MANCHESTER CITY - WATFORD 2:0 (Zabaleta 33, Silva 86)

STOKE - SOUTHAMPTON 0:0

TOTTENHAM - HULL 3:0 (Eriksen 14, 64, Wanyama 73)

WBA - SWANSEA 3:1(Rondon 50, 61, 63/Routledge 78)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
27. travanj 2024 01:55