Getty Images
KAD SE SMIJEŠ OD MUKE

VIDEO: OGORČENI TRENER DEJANA LOVRENA 'PRASNUO' U LICE NOVINARU NA PRIČU O 'HRVATSKOM TRAGIČARU' 'Ima li ovdje netko tko razumije nogomet?'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. prosinac 2017. 00:13

Liverpool je na Anfieldu, u Merseyside derbiju dočekao Everton, i po svemu što se događalo u tom susretu, Redsi su trebali ostvariti uvjerljivu pobjedu. Međutim, na kraju nisu uspjeli osvojiti sva tri boda, završilo je 1:1 uz puno bijesa i ogorčenja domaćih zbog jedne sudačke odluke. Gosti su imali samo 21 posto posjeda lopte, a prema vratima su tukli samo tri puta, domaći čak 23. Međutim, to im je malo značilo, jer je svoju jedinu priliku Everton iskoristio i ostvario za njih prvo pozitivan remi.

Krenuo je Jürgen Klopp bez svojih jakih aduta Coutinha i Firmina, a lijepim golom prednost je njegovoj momčadi donio Salah u završnici prvog poluvremena. Ključni trenutak susreta dogodio se u 76. minuti, kad je hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren s leđa odgurnuo Calvert-Lewina u kaznenom prostoru Liverpoola, a sudac Pawson pokazao je na bijelu točku s koje je sigurno po sredini Rooney pogodio za 1:1.

Lovren je bio revoltiran takvim epilogom, odmah po završetku utakmice krenuo je prema sucima. Suigrači su ga morali zaustaviti da slučajno ne napravi nešto što se ne smije, a djeljiteljima pravde imao je što reći i Klopp, koji ni u tv-intervjuu nakon dvoboja nije skrivao ogorčenje.

- Ne razumijem zašto je sudac dosudio jedanaesterac. Samo jedna momčad je 95 minuta pokušavala pobijediti, a druga nije imala ni udarac u okvir osim tog penala - rekao je menadžer Redsa.

Novinar je bio uvjeren da je kazneni udarac ispravno dosuđen, Klopp mu se grohotom nasmijao u lice.

- Lovren nije napravio prekršaj, Calvert-Lewin je napravio korak. Ruka mu je bila na leđima. Ako mislite da je to penal, recite. Da li moje mišljenje bilo što mijenja? Želim samo razgovarati s ljudima koji barem malo razumiju nogomet. Žao mi je, ja sam u krivu, a vi ste u pravu. Očito nisam raspoložen za odgovaranje na pitanja...

Nikola Vlašić ostao je na klupi Evertona, čiji je kapetan Wayne Rooney bio odlično raspoložen.

- Za nas je ovo fantastičan bod. Liverpool je sjajna momčad s dobrim individualcima, znali smo da će biti teško i da ćemo trebati biti strpljivi. Branili smo se briljantno, a sjajno je igrati ovaj derbi. Uvijek je lijepo zabiti Liverpoolu, bez obzira na to za koga igraš. Što se tiče jedanaesterca, izgledao mi je čist. Lovren je gurnuo suparnika i sudac je donio pravu odluku - izjavio je Rooney.

U prvoj utakmici nedjeljnog premierligaškog programa Arsenal je remizirao na gostovanju kod Southamptona. Domaćin je rano poveo preko Austina, a Topnike je od poraza spasio Giroud.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 14:53