Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic / REUTERS
POBJEDA UZ REPOVE

VIDEO: POBJEDA ARSENALA IZAZVAT ĆE PUNO KONTROVERZI Slomili Burnley po isteku sudačke nadoknade nakon igranja rukom i evidentnog zaleđa?!

Piše: HinaObjavljeno: 02. listopad 2016. 23:10

U posljednjoj utakmici 7. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je kao gost stigao do kontroverzne 1-0 (0-0) pobjede protiv Burnleya.

Pohodio je u nedjelju Ledenu dvoranu rekordan broj gledatelja za ovu KHL sezonu. I nisu otišli razočarani. Vidjeli su vrhunski hokej i hrabre Medvjede koji su svladali SKA, najskuplju momčad lige.

U prvom periodu Medvjedi uopće nisu bili impresionirani imenima koja se nalaze u momčadi iz Sankt Petersburga. Naprotiv, pokazali su Rusima u čiji su Brlog došli i odmah preuzeli inicijativu koja je urodila plodom već u četvrtoj minuti kada pogađa Butler nakon oduzete lopte na centru terena.

Gostujući vratar Koskinen bio je nemoćan, a obrani druge momčadi Zapada vjerojatno je nedostajao njihov najbolji branič Pavel Dacjuk koji nije doputovao u Zagreb zbog ozljede. Ipak, vodstvo momčadi Gordieja Dwyera trajalo je samo 43 sekunde. Gusev i Šipačjov odličnom su akcijom napravili višak uposlivši Dadonova koji matira nemoćnog Taylora.

Činilo se u tim trenucima kako je vodstvo domaćih naljutilo goste, no dogodilo se suprotno. Pogodak SKA samo je vratio prkosne Medvjede u odličan ritam te su pri kraju devete minute ponovno došli u vodstvo pogotkom Brulea s igračem više. Bio je to treći pogodak u dvije utakmice koji Zagrepčani pogađaju s viškom igrača na ledu.

Medveščak je do kraja trećine imao još nekoliko prilika koje je obranio finski vratar Koskinen, no nisu domaći bili odlični samo u napadu. Minutu prije kraja obranili su dva igrača manje, a zagrebačka publika na zub je uzela Koskinena koji je izborio to drugo isključenje Medvjeda, a onda je još htio dijeliti pravdu s isključenim Bolducom.

U nastavku dvoboja obje su momčadi igrale grub hokej što dokazuje i broj isključenja s obje strane. U 28. minuti ponovno je Medveščak igrao s dva igrača manje nakon što je Parlett dobio čak pet minuta kazne zbog guranja protivničkog igrača u izglednoj situaciji za postizanje pogotka. Iskusni Rusi nakon samo devet sekundi su uspjeli iskoristiti prvog igrača više, a strijelac je ponovno bio Dadonov.

Ostatak druge trećine u potpunosti je pripao hrabrim Medvjedima. Prvo su četiri minute i 51 sekundu odolijevali napadima SKA s igračem manje, a zatim su hrabro krenuli u napad. Iako prvo sljedeće isključenje nisu iskoristili, odličnu igru naplatili su deset sekundi prije kraja trećine kada je u gužvi pred Koskinenovim golom najbolje reagirao Mertl. Ponovno su Medvjedi vrhunski odreagirali u trenucima kada su bili bolja momčad na ledu.

U posljednju dionicu Medvjedi nisu mogli bolje ući. Hedberg koji je i prošli dvoboj protiv Slovana odigrao odlično, prošao je po desnoj strani dodavši u sredinu za Morrisonna koji udvostručuje vodstvo domaćih. Ledena dvorana je proključala, a Zagrepčani su nastavili igrati u istom tonu.

Ipak, niti tu nije bio kraj uzbuđenjima. SKA je krenuo na sve ili ništa te je deset minuta prije kraja susreta smanjio vodstvo, a hat-trick je postigao maestralni Dadonov na asistenciju Kovaljčuka. Stisnuli su gosti u tim trenucima Medvjede u vlastitu trećinu, a to se isplatilo dvije minute prije kraja kada Barabanov pogađa iz mrtvog kuta. Bio je to veliki šok za hokejaše Medveščaka, ali brzo su se oporavili i mogli su izboriti pobjedu i u regularnom dijelu da je deset sekundi prije kraja Mertl pogodio jedan na jedan protiv Koskinena.

Bez obzira na to, Ledena je eruptirala kada je Bezina nakon minute i 19 sekundi u produžetku iskoristio igrača više zabivši za pobjedu. Serija se nastavlja u utorak dvobojem protiv CSKA u utorak.

Iako su napadali gotovo tijekom čitavog susreta, "topnici" nisu uspijevali probiti bunker domaćih sve do treće minute sudačke nadoknade kada je lopta napokon završila u mreži, ali taj je pogodak trebao biti poništen. Naime, Oxlade-Chamberlain i Koscielny su nakon kornera ostali sami na drugoj vratnici dva metra od gol-linije, Chamberlain je pucao prema golu, a lopta je na putu pogodila Koscielnyja u ruku. Osim što je pogodak postignut rukom, on je trebao biti poništen i zato što se francuski stoper nalazio u zaleđu, ali su suci pokazali na centar. Domaći mogu biti i dodatno ljuti na djelitelje "pravde" jer je pogodak postignut nakon isteka sudačke nadoknade pokazane na semaforu.

Ovom sretnom pobjedom Arsenal je stigao na treće mjesto ljestvice sa 16 bodova, koliko ima i četvrti Liverpool. Burnley je 14. sa 7 bodova.

U derbiju 7. kola Tottenham Hotspur je na svom terenu svladao vodeći Manchester City sa 2-0 (2-0). Domaći su u vodstvo stigli u 9. minuti autogolom Kolarova, da bi konačni rezultat postavio Alli već u 37. minuti. Drugi Tottenham se ovom pobjedom primakao vodećem Cityju na samo bod zaostatka, "pijetlovi" sada imaju 17 bodova, dok su "građani" izgubili stopostotni učinak i ostali na 18 bodova.

Ranije u nedjelju je Manchester United kiksao odigravši samo 1-1 (0-0) protiv Stoke Cityja na svom Old Traffordu. Domaći su poveli golom Martiala (69), a za goste je poravnao Allen (82).

Britain Soccer Football - Burnley v Arsenal - Premier League - Turf Moor - 2/10/16
Arsenal's Shkodran Mustafi receives treatment for a head injury as referee Craig Pawson looks on
Reuters / Anthony Devlin
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
Reuters / Anthony Devlin Livepic / REUTERS

United je sada šesti na ljestvici sa 13 bodova, dok je Stoke pretposljednji, 19. s tri.

Prvak Leicester City je na svom travnjaku odigrao samo 0-0 sa Southamptonom, pa je sada 12. s osam bodova, dok su "sveci" 10. s devet bodova.

Linker
25. travanj 2024 11:28