Chelsea
 Reuters/Matthew Childs / REUTERS
PREMIER LIGA

VIDEO: PREOKRET CHELSEAJA NA STAMFORD BRIDGEU, CITY KOD KUĆE BEZ PROBLEMA Arsenal slavio na St. James Parku, a pogledajte što je napravio Granit Xhaka

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 15. rujan 2018. 20:43

Chelsea je trebao imati vrlo lagan posao, no ispostavio se nešto teži od očekivanog iz jednostavnog razloga što je uža obrana zaspala kod ubačaja sa strane, pa je Sol Bamba dobio trenutak slavlja na Stamford Bridgeu. Maurizio Sarri poznat je kao trener koji ne mijenja mnogo početnu postavu, no izostavljanje Morate i postavljanje Girouda pokazalo se dobitnim.

Zašto? Jer Francuz ima mnogo bolju kombinatoriku i razumijevanje igre, prije svega s Edenom Hazardom oko kojega se vrti svijet Bluesa. Dvije akcije u njihovoj ko-produkciji donijele su preokret već do odmora, kasnije je Belgijac s penala zabio hat-trick, a priču je zaključio lijepim udarcem Willian. Za notirati je Kovačićevih 50 minuta, dobru igru i – obranjena dva zicera od strane Etheridgea.

Manchester City je lakoćom preskočio Fulham s 3:0 pri čemu je Guardiola odmorio Mendyja dok je Kun Aguero igrao samo 54 minute. Pogotke su postigli Sane, David Silva te Raheem Sterling, bila je to 'šetnja u parku' za lanjske osvajače naslova. Nije mnogo problema imao ni Arsenal kod Newcastlea u kojem se i dalje ne zna 'tko pije, a tko plaća'.

Xhaka i Ozil stavili su stvari na mjesto jer je pogodak Clarka bio samo kozmetičke naravi. Crystal Palace pobijedio je Huddersfield golom Wilfrieda Zahe dok je Bornemouth razbio Lisice Claudea Puela. Naime, nakon 80 minuta igre bilo je 4:0 za momčad Eddiea Howea, a gosti su preko Maddisona i Albrightona samo popravili dojam.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 07:27