Manchester City
 REUTERS/Andrew Yates / REUTERS
PREMIER LIGA

VIDEO: RASPUCANI MANCHESTER CITY DO VRHA NAPUNIO MREŽU SOUTHAMPTONA Chelsea se pobjedom protiv Crystal Palacea izjednačio s Liverpoolom

Piše: HinaObjavljeno: 04. studeni 2018. 19:26

Manchester City je upisao još jednu uvjerljivu pobjedu u Premier ligi, svladavši u nedjelju u 11. kolu Southampton sa 6-1.

Budući da su dan ranije Arsenal i Liverpool odigrali 1-1, Manchester City se je izdvojio na prvom mjestu tabele, ima dva boda više od Liverpoola.

City je poveo u 6. minuti autogolom Wesleyja Hoedta, a već u 18. minuti bilo je 3-0 zahvaljujući pogocima Kuna Agüera (12) i Davida Silve (18). Dva pogotka dodao je Raheem Sterling (45, 67), a jedan Leroy Sané (90+1), dok je utješni gol za Southampton zabio Danny Ings (30-pen).

Chelsea se pobjedom protiv Crystal Palacea na Stamford Bridgeu izjednačio s Liverpoolom na 27 bodova, prvi su i dalje Građani s dva boda više. Izgleda da Maurizio Sarri nije pilio naopako kada je govorio da je Eden Hazard još uvijek nedovoljno spreman, pa je Belgijanac ostao na klupi, a umjesto njega je igrao Pedro dok je u veznoj liniji očekivano, obzirom na formu, bio Ross Barkley.

Alvaro Morata pogodio je mrežu nakon otprilike pola sata igre poslije Pedrovog ubačaja s desne strane, to je bio treći pogodak osporavanog španjolskog napadača u posljednje četiri prvenstvene utakmice. Inače, Bluesi su poluvrijeme okončali sa 78 posto posjeda lopte... To je Sarriball.

Pogodak Townsenda značio je da se s klupe pola sata prije igre moraju aktivirati Hazard i Kovačić. Slučajno ili ne, Chelsea je brzopotezno stigao do 3:1 i rješenja utakmice. Prvo preko Morate i njegove dobre reakcije pomješane s groznom obrane Palacea, a potom preko prizemnog ubačaja Alonsa i lijepe realizacije Pedra.

Već bi se iduće nedjelje situacija na ljestvici mogla promijeniti. Liverpool igra kod kuće s Fulhamom, Chelsea s Evertonom, a Guardiola i Mourinho nastavljaju svoj 'rat' na Etihadu.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 07:34