West Ham
 REUTERS/Eddie Keogh / REUTERS
ČUDO OD TRENERA

VIDEO: VELIČANSTVENI PREOKRET SLAVENA BILIĆA West Ham gubio 2:0 kod jedne od najboljih momčadi na Otoku, a onda je uslijedila rapsodija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2017. 01:01

Slaven Bilić i njegov West Ham napravili su malo čudo u osmini finala engleskog Liga kupa gdje su u gostima kod Tottenhama stigli do pobjede od 3:2 nakon što su gubili s dva pogotka razlike.

Spursi su poveli već na samom otvaranju utakmice, točnije u 6. minuti kada je Son idealno uposlio Sissoka koji rutinski poentira za vodstvo. Imao je Tottenham priliku povećati svoje vodstvo samo 14 minuta kasnije kada je glavom pucao Delle Alli, ali vratar Adrian paradom zaustavlja njegov pokušaj.

Ipak, do kraja prvog poluvremena Spursi dolaze do još jednog gola, doduše sretno. U 37. minuti Alli puca s ruba kaznenog prostora, a lopta na putu do mreže pogađa Ricea u glavu o odsjeda u mreži.

Izgledalo je kako će Bilić upisati još jedan poraz, ali onda je u nastavku izašao neki drugačiiji West Ham. Već nakon deset minuta u drugom poluvremenu West Ham je smajnio zaostatak preko Andrea Ayewa, a pet minuta kasnije isti je igrač postigao pogodak za izjednačenje.

Potpuni preokret stigao je u 70. minuti kada je nakon jednog kornera Ogbonna zakucao loptu u mrežu.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Chelsea pobijedivši Everton 2-1. Golove za Chelsea zabili su Rudiger (26) i Willian (90+2), a za Everton Calver-Lewin (90+4).

Nikola Vlašić nije nastupio za goste.

Linker
08. svibanj 2024 21:51