REUTERS/Andrew Yates / REUTERS
PREMIER LIGA

VIDEO: ZBOG OVAKVIH POTEZA OBOŽAVAMO NOGOMET! KIŠA PREKRASNIH POGODAKA U VISOKOM SLAVLJU WEST HAMA Kiks Chelseaja, Tottenham deklasirao Everton

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 13. siječanj 2018. 20:07

Iako će statistika (udarci 15-14, posjed 55-45) pokazati da je utakmica bila izjednačena, možda da su Bluesi čak bili nešto bolji, takav dojam ne može biti dalje od istine. A istina glasi ovako: Leicester je sve do isključenja Chilwella (68) bio dominantnija momčad na Stamford Bridgeu! Štoviše, Chelsea u prvih 10-15 minuta nastavka nije mogao zadržati loptu, Hazarda i Moratu 'pojela' je defanzivna Lisica u suradnji s odličnim Ndidijem. Uostalom, Conte je u 57. minuti potroši sve zamjene, a i to će nešto reći o igri domaćina.

Lopta je ponekad poštena, ali Claude Puel vratit će se u Leicester s gorčinom u mislima, bez obzira što je bod kod branitelja naslova velika stvar. Pomalo je nevjerojatno što su u prvom poluvremenu promašili Vardy, Mahrez, Ndidi i Okazaki dok su u Bluesima posebno loše izgledali Fabregas i Bakayoko.

Međutim, neopreznost Chilwella mogla je skupo koštati Lisice jer je Chelsea pritisnuo u posljednjih 20 minuta. No, svježina Williana i Pedra nije pomogla, Morata je potpuno van forme, a Schmeichelova parada u sudačkoj nadoknadi kod slobodnog udarca Alonsa sačuvala je itekako zasluženi bod gostima. Treći je to remi bez pogodaka Bluesa u svim natjecanjima...

- Smatram da su igrači bili umorni nakon kup utakmice protiv Arsenala kroz tjedan. Leicester nas je nadigrao u prvom poluvremenu, nismo im se mogli suprotstaviti u lošijem trenutku za nas. Morata? istina je da ne zabija, ali veći je problem što niti ne stvaramo šanse – kazao je Antonio Conte.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti simultanku Manuela Lanzinija i Marka Arnautovića u gostima kod Huddersfielda, Argentinac je postigao dva pogotka, a najskuplji ulazni transfer u povijesti West Hama se konačno počinje otplaćivati (dvije asistencije i pogodak).

Crystal Palace je pogotkom Sakoa srušio Burnley, West Brom je na pogon braniča slomio Brighton, Newcastle je remizirao sa Swanseajem (1:1), kao i Watford sa Southamptonom (2:2) u utakmici koja bi završila pobjedom gostiju da se VAR upotrebljava na Otoku. Ovako je Doucoure rukom postigao gol u nadoknadi... Loša, baš očajna odluka sudačke trojke predvođene Rogerom Eastom.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 19:24