REUTERS/Toby Melville
SLUŽBENA PRESICA

WENGER EMOTIVNO PROGOVORIO O RAZLOZIMA ODLASKA S KLUPE ARSENALA 'Kao da sam prisustvovao svom vlastitom sprovodu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. travanj 2018. 18:19

Po prvi put nakon službene objave da napušta menadžersku klupu Arsenala na kraju sezone oglasio se Arsene Wenger.

Francuski menadžer tvrdi da se odlučio na odlazak zbog brige da će navijači uništiti klupsku reputaciju.

Wenger je nakon 4:1 nedjeljne pobjede Arsenala protiv West Hama komentirao okolnosti pod kojima je napustio klub. Odlučio se na odlazak, kako kaže, zbog raskola navijača.

"Vjerujem da je Arsenal klub koji je poštovan diljem svijeta, puno više nego je poštovan u Engleskoj. Naši navijači nisu odavali dojam zajedništva koje želim da postoji i to mi je bilo bolno. Osjećam da klub uživa veliko poštovanje i to je za mene apsolutno vitalno. Sport se sastoji od pobjeda i poraza i možemo mi tu raspravljati, ali za mene je klub važniji od mog ostanka ili odlaska. Navijači nisu bili sretni i ja to mogu razumjeti i moram živjeti s time i to prihvatiti", rekao je Wenger komentirajući razloge svog povlačenja nakon 22 godine.

Wenger inzistira da 'nije umoran' i da će nastaviti raditi, iako vjerojatno ne u Premiershipu jer bi eventualni susret protiv Arsenala bio prebolan.

Soccer Football - Premier League - Arsenal v West Ham United - Emirates Stadium, London, Britain - April 22, 2018   Arsenal fan with a shirt paying tribute to manager Arsene Wenger     Action Images via Reuters/Tony O'Brien    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters/Tony O'Brien

"U ovom je trenutku za mene teško reći da neću više trenirati u Engleskoj, ali ipak sam previše vezan za ovaj klub. Nikad neću u potpunosti napustiti ovaj klub jer ću uvijek prvo gledati Arsenalove rezultate i kako se klub razvija. Najbolje godine života posvetio sam ovom klubu. Ne možete se samo okrenuti i i reći - zbogom i otići", dodao je Wenger.

Soccer Football - Premier League - Arsenal v West Ham United - Emirates Stadium, London, Britain - April 22, 2018   Arsenal fan display a banner in tribute to manager Arsene Wenger     Action Images via Reuters/Tony O'Brien    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters/Tony O'Brien

Tko će ga naslijediti na klupi i dalje je enigma, a kao glavni favoriti za mjesto nasljednika slove Luis Enrique, Joachim Löw, Massimiliano Allegri, Brendan Rodgers i Patrick Vieira. Kako bilo. Wenger kaže da neće imati utjecaja na odabir svog nasljednika.

"Zaista sam zahvalan na svim pohvalama koje sam dobio u engleksom nogometu i na iskustvu koje sam stekao u ovoj zemlji. Znam da ono što sam doživio u Arsenalu neću više doživjeti u životu, a apsolutno je posebna činjenica da sam gledao razvoj Premiershipa 20 godina. Nakon svega imam osjećaj kao da sam prisustvovao svom sprovodu jer ljudi pričaju o vama i kakvi ste bili, pa je iz te perspektive zanimljivo. Sada ne trebam umrijeti jer znam kako je to. Malo humora naravno. Ali želim zahvaliti svima koji su bili dragi prema meni. Dobivao sam više pohvala nego li sam zaslužio i više kritika također. Bilo je teško, ali i fantastično", zaključio je 'profesor'.

Linker
18. travanj 2024 03:21