Shaun Botterill/Getty Images
SLUŽBENO

ZA SPAS, NAZOVI - RANIERIJA Smjena na klupi 'fenjeraša' Fulhama: Umjesto Srbina na klupu dolazi slavni Talijan koji je odveo Leicester do naslova

Piše: HinaObjavljeno: 14. studeni 2018. 12:35

Posljednjeplasirani sastav engleskog nogometnog prvenstva Fulham otpustio je Slavišu Jokanovića te na mjesto menadžera doveo Claudija Ranierija.

Fulham je prošle sezone pod Jokanovićevim vodstvom izborio povratak u Premier ligu nakon četiri sezone u drugom razredu engleskog nogometa, ali samo jedna pobjeda te pet osvojenih bodova u prvih 12 kola nagnali su predsjednika kluba Shahida Khana na smjenu.

"Nisam očekivao kako su morati napraviti ovu objavu, ali smatram kako je ona ispravna i kako je pravo vrijeme za nju", objavio je Khan.

Iskusni talijanski stručnjak, 67-godišnji Ranieri najveći je uspjeh u karijeri ostvario u sezoni 2015/16. kada je vodio Leicester City do senzacionalnog naslova prvaka Engleske. No, samo nekoliko mjeseci potom dobio je otkaz u leicesteru zbog slabog ulaska u novu sezonu. Nakon toga još je vodio francuski Nantes koji je napustio po završetku prošle sezone.

Ranieri se može pohvaliti kako je bio trenerom velikana poput Napolija, Fiorentine, Valencije, Atletico Madrida, Chelseaja, Juventusa, Rome, Intera i Monaca.

Linker
20. travanj 2024 04:41