IBRAHEEM AL OMARI REUTERS
NASTUP ZA PAMĆENJE

NEVJEROJATNI LIVERPOOL DO KRAJA RAZBIO DRUGU MOMČAD ENGLESKE Redsi bez Lovrena stigli do ogromne prednosti, možda i odlučujuće u lovu na naslov!

Liverpool je derbiju 19. kola Premiershipa u fantastičnoj večeri pregazio Leicester na njegovom King Poweru sa čak 4:0 i sad ima 13 bodova prednosti ispred prvog pratitelja, a 14 ispred aktualnog prvaka Manchester Cityja. 29 godina od posljednjeg naslova trebalo bi se dogoditi veliko iznenađenje da Klopp i društvo ne izdrže do kraja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2019. 22:29

LEICESTER CITY - LIVERPOOL 0:4 (Firmino 31', 75', Milner 71', Trent-Alexander 78)

U derbiju 19. kola Premiershipa Liverpool je deklasirao Liecester 4:0. Epitet derbija prvog i drugog u prvih 45 minuta bio je to samo na papiru s obzirom da je družina s Anfielda razbila domaćine, koji su mogli biti presretni da su na odmor otišli samo s pogotkom minusa.

Već u prvih 15-ak minuta gosti su propustili realizirati nekoliko stopostotnih prigoda, a pokraj razigrane trojke Salah - Mane - Firmino, obrana Leicestera predvođena Evansom izgledala je tragikomično i na trećeligaškoj razini.

Soccer Football - Premier League - Leicester City v Liverpool - King Power Stadium, Leicester, Britain - December 26, 2019  Liverpool's Roberto Firmino scores their first goal          Action Images via Reuters/Carl Recine  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
CARL RECINE Action Images via Reuters

Do i više nego zaslužene prednosti Liverpool je stigao u 31. minuti kada je poslije sjajnog ubacivanja Alexandera Arnolda poentirao Firmino i nastavio golgeterski niz sa Svjetskog klupskog prvenstva u Kataru. Potom je još jedan zicer propustio Mane, a vratar Schmeichel ostavio je vrhunskom obranom Lisice u igri.

No, sve je razriješio pogotkom sa 11 metara neuništivi čovjek iz Leeds James Milner, koji je još jednom zabio gol Leicesteru s bijele točke i to samo nakon minute provedene u igri. Iako kada je Liverpool, a i još neki klubovi u pitanju, slavlje toliko željenog naslova može početi tek kada je i matematički osiguran, trebalo bi se ovoga puta dogoditi čudo da Redsi na kraju ne slave nakon 30 godina čekanja. Firmino je drugim pogotkom samo dotukao grogiranog domaćina, a potom i sjajni Alexander Arnold za potvrdu briljantnog nastupa Kloppove momčadi.

Dejan Lovren zbog ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi Liverpoola, a Filip Benković nije bio u sastavu Leicestera.

REUTERS/Andrew Yates    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
ANDREW YATES REUTERS
Junak utakmice Trent Alexander-Arnold

Vodeći Liverpool sada ima 52 boda, 13 više uz utakmicu manje od drugog Leicestera, a 14 više od trećeg Manchester Cityja koji u petak gostuje kod Wolverhampton Wanderersa.

Linker
26. travanj 2024 00:49