REUTERS/Toby Melville
DRAMA TEK POČINJE

ALVARO MORATA JE ODNIO GOLOVE IZ MADRIDA! Real već deset godina nije bio ovako loš, ali i Barcelona je pretrpjela težak udarac

ŠPANJOLSKA Real Madrid nije uspio iskoristiti Barcin kiks protiv Celte, odigrao je bez pogodaka u Bilbau
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 04. prosinac 2017. 16:22

Alvaro Morata odnio je golove iz Madrida u London, zaključile su novine El Mundo Deportivo nakon što je Real Madrid napustio kišni Bilbao odigravši 0:0 s Athleticom. Aktualni prvak Španjolske nije iskoristio neodlučeni rezultat između Barcelone i Celte, pa je zaostatak za najvećim rivalom ostao na osam bodova.

- Toliko zaostajemo jer ne uspijevamo zabiti gol. To je razlog - istaknuo je Realov trener Zinedine Zidane.

Real Madrid je u ovo isto vrijeme prošle sezone zabio 12 golova više od sadašnjih 25, dakle 37. Morata, koji je ljetos prešao u Chelsea, zabio je 10 golova, od čega 9 u engleskom prvenstvu. Posljednji u subotu u pobjedi od 3:1 nad Newcastleom. S tim golovima Zidane bi bio na istoj razini kao prošle sezone, u kojoj je osvojio prvenstvo nakon pet godina.

- Zabiti gol je najteže. Igramo jako dobro, stvaramo prilike, ali lopta ne ulazi u mrežu. Igrači se zbog toga loše osjećaju - rekao je Zidane.

Soccer Football - Champions League - Real Madrid vs Tottenham Hotspur - Santiago Bernabeu Stadium, Madrid, Spain - October 17, 2017   Real Madrid coach Zinedine Zidane    REUTERS/Sergio Perez - RC1DB1C77550
REUTERS

- No, to će se promijeniti. Rješenje je u radu, ne treba razmišljati dalje od toga - dodao je.

No, s obzirom da su oni čiji je posao zabijanje, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, postigli zajedno samo 4 gola u prvenstvu, a Gareth Bale nakon ozljede nije spreman, sve su jači pozivi za dovođenjem napadača.

Mjesec dana uoči otvaranja zimskog prijelaznog roka klupski predsjednik Florentino Perez tvrdi da vjeruje ovoj momčadi.

- Imamo ekipu za nastaviti sanjati, s odličnim trenerom - rekao je u nedjelju u Madridu.

Osuđeni na minus

Ofenzivni vezni Isco tvrdi da su lani imali sreće jer su zabijali u posljednjim minutama, no da je “utakmica u Bilbau jasan primjer da nedostaju golovi”.

- Možda je to ono što nas je osudilo na toliko zaostajanje u prvenstvu - rekao je.

Trener Barcelone Ernesto Valverde odahnuo je, pak, nakon remija u Bilbau. Mirno je primio svojih 2:2 sa Celtom.

SEVILLE, SPAIN - APRIL 14:  Head coach Ernesto Valverde of Athletic Bilbao looks on during the UEFA Europa League quarter final second leg match between Sevilla and Athletic Bilbao at the Ramon Sanchez Pijuan stadium on April 14, 2016 in Seville, Spain.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images
Ernesto Valverde

- Ispala su nam dva boda. Uvijek želimo pobijediti, nekada je moguće, a nekada nije - izjavio je.

No, ono što ga najviše brine jest ozljeda stopera Samuela Umtitija. Prve procjene govore o oporavku od dva mjeseca, čime će propustiti derbi protiv Real Madrida 23. prosinca. Kapetan Andres Iniesta je zatražio izlazak iz igre, a za El Clasico neće biti spreman Ousmane Dembele, koji je tek počeo trenirati poslije ozljede.

- Ozljeda Umtitija nam je veliki gubitak, jer je bio u dobroj formi - istaknuo je Valverde.

Barcelona sada nema puno mogućnosti u zadnjoj liniji. Vermaelen i Mascherano su jedine opcije. Belgijski stoper je igrao kolo ranije protiv Valencije i obavio zadaću, no do te utakmice Valverde nije računao na njega. Argentinac, pak, završava svoj oporavak nakon ozljede, a ovo bi mu mogla biti zadnja sezona u Barceloni. Gerard Pique je trenutačno jedini neupitni stoper, iako nije u formi poput Umtitija.

Vraćanje energije

Nakon ovog kola najsretniji je Diego Simeone, trener Atletica, čija je momčad preokrenula rezultat protiv Real Sociedada uzdignuvši ruke nakon pobjede od 2:1.

- Vratila nam se energija. Prvenstvo je dugačko, ali mi ne želimo gledati dalje od iduće utakmice - rekao je Simeone. Napadač Antoine Griezmann vratio se pogocima zabivši četiri gola u posljednje tri utakmice. Atletico je i dalje neporažen u prvenstvu.

- Sada iskorištavamo prilike - napomenuo je asistent, vezni Saul Niguez.

- No, ne razmišljamo o vrhu tablice. Uvijek kada mislimo samo o idućoj utakmici stvari dobro završe. Želimo stoga nastaviti tim putem.

Najslabiji Realov učinak u zadnjih 10 godina

Real Madrid je ovako slab učinak imao zadnji put prije deset godina kada je otkaz dobio tadašnji trener Bernd Schuster. U sezoni 2008/2009. Real Madrid je imao 26 bodova nakon 14 kola, bio je peti. Schuster je tada otpušten, a Kraljevski klub sezonu završio na drugom mjestu iza Barcelone. Zidaneova momčad sada ima 28 bodova i četvrta je, ali s istim brojem bodova kao peta Sevilla. Real Madrid je ove sezone pobijedio u 57 posto prvenstvenih utakmica.

- Nije problem što imamo tri protivnika ispred sebe na tablici, no jest stvarnost - rekao je Zidane.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 09:58