Luka Modrić
 Octavio Passos/Getty Images / Getty Images
PRESTROGO ILI OPRAVDANO?

ANKETA: JE LI LUKA MODRIĆ ZASLUŽENO ZARADIO IZRAVNI CRVENI KARTON? Hrvat i suigrači ostali u totalnom šoku, a evo što o svemu kaže sudački ekspert

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2019. 21:40

Luka Modrić izašao je s terena Balaidosa u 57. minuti. Prvi put u profesionalnoj karijeri dobio je izravni crveni karton. "Uručio“ mu ga je VAR, glavni je sudac pozvan da pogled TV snimku, prije toga nije reagirao. Označio je tek slobodan udarac za Celtu. Kapetan Vatrenih nagazio je Denisa Suareza po gležnju, nakon što ga je ovaj prošao. Sudački konzilij rekao je - za isključenje.

No, nakon toga Real je s desetoricom zaigrao bolje i zabio još dva gola (3.1). Bio je to dvoboj u sredini terena Stanislava Lobotke, jednog od glavnih igrača Slovačke i Modrića, uvod u reprezentativne kvalifikacije u Trnavi 6. rujna.

Do kojih Modrić više neće igrati ako dobije kaznu od najmanje dvije utakmice. Nije se proslavio nijedan, Lobotka je defenzivni vezni, ove subote bez inspiracije, zamijenjen je u 75. minuti. Modrić je imao jedan šut u prvom poluvremenu, ali u igri nije donosio prevagu.

Nakon utakmice o crvenom kartonu hrvatskog maestra svoje je mišljenje dao i Andujar Oliver, bivši španjolski sudac.

- Nova pravila su sasvim jasna. Kada igrač napravi prekršaj na gležanj protivničkog igrača to je izravan crveni karton. Upravo to učinio je Modrić na Suarezu.

screenshot

Linker
23. travanj 2024 07:05