David Ramos/Getty Images
OPTUŽBE NA RAČUN KLUBA

BARCELONA JE KRIVA ZA KRAH POJAČANJA VRIJEDNOG 145 MILIJUNA EURA Krenula lavina teških optužbi: 'Krivo mu postavljaju treninge, on nije kriv'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2020. 13:08

Francuski sportski dnevnik L'Equipe objavio je prilično zanimljivu vijest koja baca novo svjetlo na događanja u Barceloni. Kao što znamo, ozlijeđen je Ousmane Dembele, a ta novina za to što Francuz nije na terenu krivi upravo klub s Camp Noua. Doduše, ne radi se samo o ovoj ozljedi sada, već i o onima prije, a zbog kojih pati i francuska nogometna reprezentacija. Pod velikim je pitanjem nastup Dembelea na europskoj smotri ovoga ljeta, a ako ga tamo ne bude, to će biti veliki udarac za Tricolore.

Dembele je, kako vele Francuzi u bitnome promijenio svoje životne navike. To se prvenstveno odnosi na režim prehrane, ne jede više brzu hranu već se strogo pridržava naputaka osobnog nutricionista. Dok se hrani bolje, kaže novinar L'Equipea, Barcelona se uopće ne brine o njegovu zdravlju.

- Teško mi je gledati ga kako se promijenio na bolje, a oni ga uopće ne paze. On je tih i miran dečko, kod njega u kući nema tulumarenja. Angažirao me da mu propišem plan prehrane kojeg se vrlo profesionalno drži - rekao je nutricionist Anthony Audebaud.

Barcelona mu je dugo zamjerala što je znao ostajati budan do dugo u noć kako bi igrao video-igre, no to je, kako navodi francuski medij, svojevrstan generacijski problem kojeg imaju i Kylian Mbappe i Lucas Hernandez.

- Krivo mu postavljaju treninge. Oni su namješteni tako da ga spreme da u utakmici može istrčati 20 posto sprinteva, a on ih istrči 90 posto mogućih. On nije odgovoran za to - rekao je Michel Torin, trener koji je s Dembeleom radio u Rennesu.

Linker
20. travanj 2024 15:21