Alex Caparros/Getty Images
NA RADARU VELIKANA

BARCELONA LOVI STRAŠNOG HRVATSKOG NAPADAČA KOJI JOŠ NEMA NITI JEDAN NASTUP ZA VATRENE 'Znam da me traže, trener i suigrači su me zezali na sastanku'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. veljača 2020. 20:26

Ante Budimir osvanuo je kao jedan od kandidata za centarfora Barcelone, koja traži zamjenu za ozlijeđene Suareza i Dembelea. Imaju pravo angažirati samo igrače iz Španjolske. Iako je danima prvim favoritom slovio Willian Jose iz Real Sociedada, trener Imanol Alguacil kazao je “Willy je s nama, želi biti s nama i koliko razumijem do kraja sezone ostat će s nama“.

Barcelona nudi manje nego što je baskijski klub naumio inkasirati. Katalonci bi ga kupili za svega 15 milijuna eura. Koga mogu dobiti za taj novac, a da im zabija važne golove? U igri su još neka imena, a je li tko ukucao broj Hrvata iz Mallorce.

- Nisam imao kontakt ni sa kime. Ne bih previše komentirao Barceloninu situaciju, ne znam što se točno događa. Poznato je da su u problemima s ozljedama. Mi u Mallorci imamo dosta svojih poteškoća - kazao nam je Budimir, autor osam pogodaka u La Ligi u tekućoj sezoni.

Mora mu goditi kad vidi svoje ime u uskom krugu kandidata za Barceloninu ‘devetku’.

- Ako isključimo Real Madrid, osim Barcelone u prvom rangu španjolskog nogometa nalazi se 18 klubova. Oni smiju kupovati samo u Španjolskoj, ali nije to malo napadača, svaki kluba ima 3-4, radi se o šezdesetak potencijalnih kandidata. Već i da si na nečijoj listi ili u glavi, to je lijepo. Pogotovo kad se radi o tako velikom klubu. Međutim, usmjeren sam na svoju realnost, a što će budućnost donijeti to ćemo vidjeti.

Sigurno vas je zagolicala ova priča.

- Ta se vijest pojavila dan prije utakmice s Espanyolom. Moja realnost je bio taj susret, volim se koncentrirati na stvari koje su jedan kroz jedan. Dakako, odjeknulo je jako. Spominjali su to na sastanku i trener i suigrači, zezali se.

Quality Sport Images/Getty Images
Getty Images

Pozivi treneru

Što je kazao trener Vicente Moreno?

- Rekao je da je imao pozive u vezi mene i Barcelone. Ostali su dobacivali. U Španjolskoj su ljudi opušteni, sve se stavlja na pozitivu - konstatirao je Budimir.

Mallorca je izgubila četiri utakmice zaredom i pala na 18. mjesto. U zonu ispadanja.

- To je situacija kakvu nismo očekivali. Računali smo da imamo tri set lopte - s Valladolidom, Espanyolom i Alavesom. Zato što se radi o ekipama s kojima smo rame uz rame. Dvije smo propustili, ali ništa nije gotovo. Izgubili smo od Valladolida i Espanyola po 1:0. Pokazali su iskustvo više. Espanyol je kupio četiri igrača za 40 milijuna, a imaju bodova kao i mi. Svjesni smo da je liga teška, da će biti velika borba. Naravno da nismo zadovoljni, ali nadamo se boljem. Imamo super priliku sad protiv Alavesa, fokus je na to. Što se mene tiče, sve to dobro podnosim. Nisam poletio nakon pobjede nad Valencijom, a i nakon ovih poraza znam da će se okrenuti situacija u našu korist. Nije bilo niti sreće. Preostaje nam samo raditi. Svi smo izjednačeni sa 18 bodova i borimo se ponovno od nule - zaključio je Budimir.

U Španjolsku je stigao kao nepoznanica za mnoge na Pirenejima. Danas svi koji prate nogomet znaju tko je Ante Budimir. Klasični je centafor kakvog mnogi treneri vole imati u ekipi. Barceloni je zabio dva gola na Camp Nou. Zato je vjerojatno i došao na radar. Pogotovo nakon što je isto napravio i Valenciji.

Linker
21. travanj 2024 01:38