REUTERS/Miguel Vidal
PRIMERA

BARCELONA U SASTAVU KOJI NIKAD PRIJE NIJE IGRAO ZAJEDNO IZGUBILA KOD CELTE Evo koga je Valverde sve odmarao za okršaj protiv Liverpoola u Ligi prvaka

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 05. svibanj 2019. 01:08

Celta je protiv Barcelone stigla do tri boda (2:0) koja bi mogla biti vrijedna ostanka u ligi. Ernesto Valverde je nakon velike pobjede nad Liverpoolom u Ligi prvaka odlučio odmoriti momčad.

Praktički cijela prva postava je odmarala protiv ekipe iz Viga, Ivan Rakitić imao je tri žuta kartona, ali i da nije vjerojatno bi dobio zasluženi odmor. Priliku su dobili Barcelonini "klinci" što je Celta znala iskoristiti.

Barca je igrala u nikad prije viđenom sastavu: Cillessen, Wagué, Todibo, Umtiti, Vermaelen, Puig, Arthur, Aleñá, Dembélé, Boateng, Malcom.

Povela je u 67. minuti kad je Gomez poentirao nakon asistencije Boudebouza. Celta je bila bolji takmac, djelovala je konkretnije, a u 88. minuti razriješila je sve dvojbe oko pitanja pobjendika nakon što je Iago Aspas mirno realizirao najstrožu kaznu.

Soccer Football - La Liga Santander - Celta Vigo v FC Barcelona - Balaidos, Vigo, Spain - May 4, 2019   Celta Vigo's Iago Aspas celebrates scoring their second goal from the penalty spot with Hugo Mallo and team mates         REUTERS/Miguel Vidal
REUTERS/Miguel Vidal

Barcelona je već i matematički osigurala naslov, a Celta je ovom pobjedom ostvarila skok na 14. mjesto s 40 bodova, pet više od Valladolida koji predvodi momčadi u zoni ispadanja.

Linker
25. travanj 2024 01:36