Reuters
GRADSKI DERBI

BITKA ZA MADRID BEZ POBJEDNIKA, MODRIĆ UŠAO S KLUPE Joao Felix zapucao najbolju šansu u prvom dijelu, Jan Oblak u nastavku spasio Simeonea i društvo

Veliki derbi 7. kola španjolskog prvenstva na stadionu Wanda Metropolitano odigrali su madridski gradski rivali, Atletico i Real. Utakmica je završila bez pogodaka, a taj rezultat više koristi Kraljevskom klubu koji je s 15 bodova zauzeo vodeću poziciju, dok je Atletico Madrid na trećemu mjestu s bodom manje. Dobra vijest za hrvatske navijače je povratak Luke Modrića u momčad kojega je Zidane uveo u drugome dijelu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2019. 00:51

ATLETICO - REAL 0:0

ATLETICO: Oblak - Trippier, Savić, Gimenez, Lodi (od 61. Lemar) - Koke, Saul, Thomas, Vitolo (od 46. Correa) - Felix (od 70. Llorente), Costa

REAL: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Nacho - Valverde (od 68. Modrić), Casemiro, Kroos - Bale, Hazard (od 77. James), Benzema (od 88. James)

MADRID, stadion Wanda Metropolitano Sudac: Jose Luis Gonzalez (Fuentesnuevas)

Madridski je derbi završio bez pogodaka, Real je imao više prilika ali nisu mogli kraj Atleticove odlične obrane. Real je u utakmicu ušao s tri uzastopne pobjede u ligi, no Simeonov Atletico nisu uspjeli svladati. Los Blancosi su ovom pobjedom ostali na vrhu tablice, no ovisno o nedjeljnim rezultatima na vrhu bi ih mogao zamijeniti Real Sociedad predvođen Martinom Odegaardom.

Luka Modrić se nakon četiri utakmice vratio u sastav kraljevskog kluba, ali je madridski derbi započeo s klupe. Ušao je u 68. minuti umjesto Valverdea. Zidane ponovno nije imao ni Marcela ni Mendyja na raspolaganju, pa se drugu utakmicu za redom Nacho našao na lijevom beku. 21-godišnji Federico Valverde je ponovno dobio mjesto u prvoj postavi ispred Jamesa Rodrigueza. Što se Atletica tiče, igrali su Simeoneov uobičajeni 4-4-2 sustav, a nedostajao im je Alvaro Morata koji služi suspenziju zbog crvenog kartona.

Los Blancosi su se činili bolji, ali u utakmici je bilo malo pravih, konkretnih prilika za vodstvo. Prijetio je u dva navrata Joao Felix, no nije bio dovoljno precizan, dok je Real najbolje prilike imao iz većih udaljenosti preko Tonija Kroosa. U drugom je poluvremenu Nacho namjestio dobru priliku Baleu, ali Velšanin je loptu poslao visoko iznad gola. Pred kraj utakmice je glavom zaprijetio Benzema u vjerojatno najboljoj prilici na utakmici, no Jan Oblak, koji je imao vrlo dobru utakmicu, je odličnom obranom obranio mrežu.

Bale sinoć nije bio pretjerano raspoložen, kao ni Eden Hazard koji i dalje hvata formu i pitanje je koliko će strpljenja navijači Reala imati s njim. Jedan od najboljih igrača na terenu bio je Atleticov Thomas Partey koji je stvarao velike probleme Realovoj obrani.

Barcelona je u Getafeu došla do svoje prve gostujuće pobjede u novoj sezoni. Slavili su s 2:0 i to bez Messija, Dembelea i Ansu Fatija koji su izostali zbog ozljeda. U prvoj se postavi tako našao Carles Perez. Ivan Rakitić je ušao s klupe u 80. minuti.

Pogotke su za Barcelonu zabili Suarez i Junior Firpo, a u asistente su upisao vratar Marc-Andre ter Stegen i postao prvi Barcelonin vratar koji je to učinio u 21. stoljeću.

Barceloni je ovo prva gostujuća pobjeda još od travnja prošle sezone kad su slavili protiv Alavesa, otkad su upisali četiri poraza i tri remija. Barci je ovo i druga pobjeda za redom nakon poraza od Granade nakon kojeg su pale velike kritike na račun Ernesta Valverdea. S ovih šest bodova se sad sigurno lakše diše, ali već ga u srijedu čeka okršaj s Conteovim Interom, te Sevilla za vikend.

- Nakon lošeg niza u gostima nam je trebala pobjeda i pozornica je ovdje bila idealna. Ovdje se uvijek teško igra, ali ako želite osvojiti ligu morate pobijediti u gostima protiv ovakvog protivnika. - izjavio je nakon utakmice Valverde.

U ranijem su se terminu na Estadiju San Mames sastali Athletic Bilbao i Valencia. Valencia je došla do iznenađujuće pobjede od 1:0 preko Denisa Cherysheva nakon odličnog kontra napada.

ATLETICO - REAL 0:0

ATLETICO: Oblak - Trippier, Savić, Gimenez, Lodi - Koke, Saul, Thomas, Vitolo - Felix, Costa

REAL: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Nacho - Valverde, Casemiro, Kroos - Bale, Hazard, Benzema

-------------------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Posljednji put mijenja i Zidane. Ušao je Luka Jović umjesto Karima Benzeme.

77' - Druga promjena u momčadi Reala. Ušao je James Rodriguez, iz igre će Eden Hazard.

- Neobičan podatak: čak sedam kilometara više pretrčali su igrači Diega Simeonea!

75' - Što je sada obranio Jan Oblak! Nacho je majstorski centrirao, a Benzema još bolje tukao glavom s pet metara, no slovenski je golman fantastičnom refleksnom reakcijom skinuo taj zicer! Strašna obrana Atleticova vratara...

70' - Simenone se odlučio na posljednju izmjenu. Umjesto Joaa Felixa u igri je Marcos Llorente.

68' - Evo, ovo se čekalo! Zidane je napokon odlučio nešto promijeniti u igri Kraljeva - ušao je Luka Modrić umjesto Federica Valverdea!

61' - I drugu zamjenu radi Simeone. Umjesto Renana Lodija u igri je Thomas Lemar.

58' - Velika šansa za Real! Nacho je probio lijevi bok i fantastično povratnom loptom uposlio Balea, no Velšaninov je udarac s desetak metara prošao visoko iznad grede! Zidane je ovaj promašaj popratio žestokim negodovanjem...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Madridu. Diego Simeone je odlučio u svlačionici ostaviti Victora Vitola, a priliku će dobiti Angel Correa.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Real Madrid igra, a Atletico stvara prilike. Kraljevi su dominirali cijelim poluvremenom, dobili su bitku na sredini terena, no igrači Diega Simeonea više su puta opasnije zaprijetili Courtoisu i društvu. Na stadionu Wanda Metropolitano zasad nema pogodaka, a vrijedi spomenuti i da je hrvatski kapetan Luka Modrić trenutno na klupi te da bi mogao dobiti šansu u drugome dijelu.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44' - Fantastična reakcija Thibauta Courtoisa! Thomas Partey je poslao fenomenalnu dugačku loptu za Trippiera koji ju je odmah pokušao progurati do Kokea u petercu, no vratar Reala je maestralno reagirao i spriječio gotovo siguran pogodak!

39' - Evo kako igra Atletico! Real Madrid cijelo vrijeme vodi glavnu riječ, a onda se Colchoneri pojave niotkud! Joao Felix je došao u izglednu prigodu za udarac i silovito opalio po golu, još jednom je to prošlo malo pored vratnice...

30' - Usporio se ritam utakmice, počela je žestoka taktička borba na sredini terena. Zasad je Real Madrid u prednosti, barem što se tiče posjeda lopte - 60 % u korist Kraljeva.

22' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Nacho zbog gruboga starta na Trippieru.

8' - Strašna šansa za Atletico! Sijevnula je brza kontra Simeoneovih trupa, Joao Felix se sjurio prema golu i pobjegao obrani Reala, no završni udarac prošao je pored suprotne vratnice! Proključao je madridski stadion, publika je već vidjela loptu u mreži...

1' - Počela je utakmica na stadionu Wanda Metropolitano. Glavni sudac je Jose Luis Gonzalez iz Fuentesnuevasa. Hrvatski kapetan Luka Modrić svoju prliku čeka s klupe.

-------------------------------------------------------------

Linker
16. travanj 2024 06:46