REUTERS/Albert Gea
MES QUE UN CLUB

ČINI SE DA SVE IMA SVOJU CIJENU, NOU CAMP VIŠE NIKAD NEĆE BITI KAO PRIJE! Barcelona se odriče slavnog imena, bogate kompanije u lovu na kultni stadion

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 31. srpanj 2018. 18:44

Kultni stadion Barcelona Camp Nou bi mogao promijeniti ime prenose španjolski mediji. Poznato je već da će legendarni stadion uskoro krenuti u renoviranje i modernizaciju i na njemu novom stadionu bi Barcelona trebala zaigrati u sezoni 2021./22, prenosi Slobodna Dalmacija.

No s renoviranjem se sve više spominje i promjena imena stadiona, a ako se čelnici Barce slože za tu promjenu bi se u klubu moglo "usuti" 300 milijuna eura. Hoće li se povući taj potez još je nepoznato, ali definitivno stadion je jedan od vrijednih resursa u nogometu i na njemu se stvara dodatna vrijednost.

Inače ovo nije prvi put da se spominje promjena imena stadiona. Još 2015. godine postojala je ideja o promijeni imena, tada vrijedna 200 milijuna eura. Tri godine kasnije s odlukom da se krene u renoviranje cijena je porasla na 100 milijuna eura, a radni naziv novog stadiona je za sada, Nou Camp Nou.

Pretpostavlja se da bi bogate američke ili azijske kompanije mogle platiti ovu cijenu i o tome će se raspravljati početkom 2019. na velikom generalnom sastanku kluba.

Linker
26. travanj 2024 16:40