Denis Doyle Getty Images
ALKOHOL I NOGOMET NE IDU SKUPA

'DA STE MI U JEDAN UJUTRO PONUDILI ČAŠU VINA, JA BIH JE POPIO' Trebao je biti velika zvijezda Real Madrida, ali onda je sve krenulo nizbrdo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2019. 13:55

Život profesionalnog sportaša često nije onakav kakvog se može vidjeti u filmovima. Jer, ne podnose svi novac i slavu baš najbolje, neki s tim čimbenicima u životu imaju problema. Vrlo se često može pročitati pokoja zajednička rečenica u kojoj se spominju nogometaši i razni poroci. Listu takvih predvodi alkohol.

Roberto Soldado bio je junior Real Madrida. Pred njim je svojedobno bila blistava budućnost, predviđali su mu veliku karijeru. Ipak, ona je ubrzo nakon ranog odlaska sa Santiago Bernabeua, nakon ere Galacticosa bila oslabila.

- Bio sam jako mlad onda kada su Galacticosi harali nogometnom Europom. Nisam bio psihološki spreman da bih tu situaciju iskoristio onako kako sam trebao - započeo je Soldado, aktualni napadač španjolske Granade svoju priču.

Njegov je mladenački život, kako to obično i biva kod mladih ljudi, bio prožet buntovništvom i nebrigom za sportsku karijeru.

- Kada pogledam na taj period, kažem si da sam bio beba. Da ste mi kao mladiću ponudili čašu vina u 1 ujutro, popio bih je bez razmišljanja, a onda i uzeo još pokoju. Danas je to drugačije. Ako bih i popio jednu, nakon toga bih otišao kući - kaže Soldado.

Važnu ulogu imali su njegovi roditelji koji su došli živjeti s njime. Da nisu, možda bi i nastavio piti.

- Živio sam s dvojicom mladih igrača i mogli smo otići piti u bilo koje doba dana. Roditelji su me doveli u red, oženio sam se i postao otac.

Soldado je nakon Reala u karijeri nastupao za Osasunu, Getafe, Valenciju, Tottenham. Villarreal i Fenerbahče.

Linker
16. travanj 2024 09:38