24 May 2000: Real Madrid President Lorenzo Sanz and Real Madrid player Nicolas Anelka celebrate after the European Champions League Final 2000 against Valencia at the Stade de France, Saint-Denis, France. Real Madrid won 3-0. \ Mandatory Credit: Ben Radford /Allsport
Ben Radford / Getty Images

TEŠKA SITUACIJA

DRAMA SLAVNE OBITELJI U MADRIDU I NOVE LOŠE VIJESTI NAKON SMRTI LEGENDARNOG REALOVOG PREDSJEDNIKA Na odjelu od kojeg svi strepe završio i njegov sin!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 24.03.2020. u 22:26

 • Tri dana nakon što je od koronavirusa umro Lorenzo Sanz, bivši predsjednik Real Madrida, u utorak je u bolnicu zaprimljen i njegov 47-godišnji sin Francisco, izvjestile su španjolske novine Ideal de Granada i Ultima Hora.

  Francisco Sanz je zaprimljen na odjel intenzivne njege nakon što je nekoliko dana imao visoku temperatiure i druge simptome. On je drugi od trojice sinova Lorenza Sanza te je bio član Real Madrid Castille, podmlatka "kraljevskog kluba". Karijeru je završio u Malagi, a bio je predsjednik Granade.

  Ranije tijekom dana je nogometni i košarkaši klub Real Madrid odlučio svom oboljelom gradu dati "veliku donaciju" kako bi se zdravstveni radnici mogli boriti protiv koronavirusa, izvijestila je u utorak predsjednica te autonomne pokrajine.

  "Hvala Real Madridu zbog  izuzetno važnog doprinosa borbi protiv koronavirusa i spašavanju života. Zaključila sam s njegovim predsjednikom Florentinom Pérezom jednu veliku donaciju u sanitarnom materijalu", priopćila je Isabel Díaz-Ayuso, predsjednica regije Madrida, koja je i sama zaražena koronavirusom.

  Madrid i okolica su najveće žarište sa 12.325 oboljelih od ukupno 39.673 u Španjolskoj. Zdravstveni radnici danima apeliraju da im se hitno dostavi zaštitni materijal. Broj oboljelih iz dana u dan raste, a utorak je najteži dan od izbijanja pandemije.

  U ponedjeljak je u bolnicu zaprimljen bivši predsjednik Real Madrida, 72-godišnji Fernando Martín. Samo dva dana ranije umro je 76-godišnji Lorenzo Sanz, također bivši predsjednik "kraljevskog kluba".

  U Španjolskoj je 87 posto preminulih imalo 70 godina ili više godina, rekao je u ponedjeljak šef zdravstvene službe Fernando Simón.

  U Madridu je umrlo 1.535 osoba, a gradsko klizalište je privremeno pretvoreno u mrtvačnicu budući da se gradske posmrtne službe suočavaju s nedostatkom kapaciteta uslijed ritma kojim pristižu novi preminuli.

  Real Madrid je prvi među sportskim klubovima poslao igrače i zaposlenike u karantenu kada je 12. ožujka dijagnosticiran Covid-19 njegovom košakašu Treyu Thompkinsu. Klupski centar na sjeveru grada, s oko 400 sportaša i zaposlnika, je zatvoren kao i stadion Santiago Bernabéu.

  Šef klupske liječničke službe je hrvatski liječnik Niko Mihić. Za klub nastupaju 34-godišnji nogometaš Luka Modrić i 18-godišnji košarkaš Boris Tišma koji se dvanaest dana nalaze u samoizolaciji u kući gdje treniraju po individualnom programu.

  Real Madrid u utorak nije otkrio koliko je novca donirao gradu za borbu portiv koronavirusa.

  Klub, 13 puta prvak Europe u nogometu i 10 u košarci, na svojoj internetskoj stranici objavio je video kojeg je izradila vlast Madrida a čiji je cilj podići moral za više od šest milijuna zabrinutih stanovnika grada i okolice.

  "Madrid, uskoro ćeš opet biti ti", istaknuto je na stranici 118 godina starog Real Madrida.

  Iz drugih medija