Screenshot
PODSJETNIK NA ZIDANEA

FOTO: MESSI ZABIO JEDAN OD NAJLJEPŠIH POGODAKA OVE GODINE, BARCA VELIKIM PREOKRETOM POMELA SEVILLU Rakitić ubacio, Messi zaledio cijeli stadion!

Kapetan Barcelone Leo Messi odveo je svoju momčad do još jedne pobjede postigavši 'hat-trick' u trijumfu Katalonaca na gostovanju kod Seville 4-2 (1-2) u utakmici 25. kola španjolskog nogometnog prvenstva.
Piše: HinaObjavljeno: 23. veljača 2019. 18:10

Domaća momčad je na svom Sanchez Pizjuanu dvaput imala vodstvo, ali su se aktualni španjolski prvaci dvaput vraćali zahvaljujući majstorijama Lea Messija.

Sevilla je povela nakon dobro izvedenog kontranapada pogotkom Jesusa Navasa u 22. minuti. No, već četiri minute poslije Messi je izjednačio. Loptu mu je ubacio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, a Argentinac iz voleja svladao Vaclika pored Marka Roga koji se kao i njegovi suigrači nije najbolje snašao u bloku. Sevilla je na poluvremenu imala prednost zahvaljujuči pogotku Mercada u 42. minuti. Messi je ujedno postavio i novi rekord Primere, u kategoriji broja pogodaka određenom protivniku. Argentincu je ovo 26. gol protiv Seville u karijeri.

U drugom poluvremenu na scenu je stupio Messi. U 67. minuti se Ousmane Dembele probio po desnoj strani te poslužio Messija koji je preciznim udarcem desnom nogom svladao Vaclika koji je kumovao pogotku lošim ispucavanjem.

Soccer Football - La Liga Santander - Sevilla v FC Barcelona - Ramon Sanchez Pizjuan, Seville, Spain - February 23, 2019  Barcelona's Lionel Messi scores their third goal to complete his hat-trick          REUTERS/Marcelo del Pozo
REUTERS/Marcelo del Pozo

U 85. minuti Messi je uz malo sreće došao do lopte nakon blokiranog udarca Alene i sa šest metara prebacio Vaclika koji ga je pokušao spriječiti padom u noge. Veliku predstavu Argentinac je začinio asistencijom za Luisa Suareza u trećoj minuti sudačke nadoknade, a Urugvajac je prebacio istrčalog domaćeg vratara za konačnih 4-2.

Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Barcelonu i upisao asistenciju, dok je Marko Rog po prvi put od dolaska u Sevillu bio u početnoj postavi i vrlo dobro odigrao 60 minuta tijekom kojih je zaradio žuti karton.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Getafe je kao domaćin svladao Rayo Vallecano sa 2-1 i sa 39 bodova izbio na četvrto mjesto. Vodeća Barcelona ima 57 bodova, deset više od Atletica, 12 više od Reala, ali madridske momčadi imaju utakmicu manje.

Athletic Bilbao slavio golom Garcije nakon 41 sekunde

Nogometaši Athletica su pred svojim navijačima u Bilbau svladali Eibar sa 1-0 (1-0) u posljednjem subotnjem dvoboju 25. kola španjolskog prvenstva.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Raul Garcia nakon samo 41 sekunde igre. Taj je gol donio pobjedu Athleticu i uspon na ljestvici do osmog mjesta sa 33 boda. Eibar je pao na 11. mjesto sa 31 bodom.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 11:03