David Ramos/Getty Images
DERBI U MADRIDU

FOTO: RAKITIĆ JUNAK VELIKE BARCELONINE POBJEDE! HRVAT MAJSTORIJOM PRESUDIO VATRENI EL CLASICO Real u istom tjednu doživio drugi težak udarac!

Svega tri dana nakon teškog 3:0 poraza na Santiago Bernabeuu igrao se novi El Clasico, a presudio ga je Ivan Rakitić jedinim pogotkom na utakmici u 26. minuti u maniri najvećih nogometnih majstora. Barcelona je ovom minimalnom pobjedom došla na 60 bodova i zadržala vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici, drugoplasirani Atletico Madrid ima deset bodova manje, a Real Madrid je treći s 48 bodova.
Piše: HinaObjavljeno: 02. ožujak 2019. 19:21

REAL MADRID - BARCELONA 0:1 (Rakitić 26')

REAL MADRID (4-3-3): Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Reguilon – Modrić, Casemiro (od 76. Isco), Kroos (od 55. F. Valverde) – Bale (od 61. Asensio), Benzema, Junior Vinicius

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen – Roberto, Pique, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets (od 90. Semedo), Arthur (od 71. Vidal) – Messi, Suarez, Dembele (od 78. Coutinho)

MADRID – Santiago Bernabeu Gledatelja 78.921 Sudac: Undiano Mallenco

Nastavljaju se katalonski dani u Madridu. U svega četiri dana Barcelona je drugi put na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid.

U srijedu su Katalonci u uzvratnom susretu polufinala Kupa kralja pobijedili 3-0 izborivši finale nakon što je prvi susret završio 1-1, a večeras je Barcelona u derbiju 26. kola Primere slavila sa 1-0 i najvećeg rivala potpuno izbacila iz utrke za naslov. Barca sada ima čak 12 bodova više od 'Kraljevskog kluba'.

Pobjednički pogodak postigao je Ivan Rakitić u 26. minuti.

Hrvatski reprezentativac, koji je bio jedan od najboljih igrača utakmice, je nakon proigravanja Sergia Roberta malo iskosa jurnuo prema domaćem vrataru i lijepim udarcem potkopao Thibauta Courtoisa za vodstvo Barcelone i svoj treći gol ove sezone u prvenstvu.

Najbolje prilike za Real u prvom poluvremenu imao je Luka Modrić koji je dva puta opasno zaprijetio. U 23. minuti njegov je udarac blokirao Pique, a 44. minuti je pucao glavom preko gola.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti. Suarez je u 52. minuti na centru 'ukrao' loptu i krenuo sam prema vratima Reala, ali se spetljao.

U 60. minuti domaćin je mogao izjednačiti nakon što se Rakitić poigravao i izgubio loptu u svom kaznenom prostoru. Pucao je Vinicius, ali je udarac blokirao Lengelet. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika mogao je riješiti Dembel u 70. minuti, no Francuz je pucao pored gola, premda je na drugoj stativi imao samog Suareza.

Bio je to već šesti 'el clasico' u nizu u kojem Real nije uspio slaviti, pri čemu je Barca upisala četiri pobjede, a dvije utakmice su završile bez pobjednika.

Najveće iznenađenje u subotnjim utakmicama priredila je Huesa koja je pobijedila Sevillu sa 2-1. Bila je to tek peta pobjeda 'fenjeraša' ove sezone, a s ova tri boda Huesca je produžila nadu u mogući prvoligaški spas.

Juan Pablo Anor je doveo domaćine u vodstvo u 7. minuti, a izjednačio je Wissam Ben Yedder u 84. minuti iz kaznenog udarca. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Ezequiel Avila je u osmoj minuti nadoknade izazvao oduševljenje na El Alcorazu. Marko Rog je za Sevillu igrao posljednjih 15 minuta.

Poraz Seville sjajno je došao Deportivo Alavesu koji je gostovanju pobijedio Villarreal sa 2-1 skočivši na četvrto mjesto na ljestvici koje vodi u Ligu prvaka.

Alaves je poveo golom Guillerma Maripan u 54. minuti, no šest minuta kasnije izjednačio je Santi Cazorla iz jedanaesterca. Pobjedu gostima donio je Takashi Inui u 77. minuti.

Espanyol je pobijedio Real Valladolid sa 3-1, a Duje Čop nije igrao za goste.

Na ljestvici vodi Barcelona sa 60 bodova, Atletico Madrid ima 50, a Real Madrid 48. Četvrti je Alaves sa 40 bodova.

REAL MADRID - BARCELONA 0:1 (Rakitić 26')

REAL MADRID: Courtois - Reguilon, Ramos, Varane, Carvajal - Kroos, Casemiro, Modrić - Vinicius Junior, Benzema, Bale

BARCELONA: Ter Stegen - Jordi Alba, Lenglet, Pique, Sergi Roberto - Arthur, Sergio Busquets, Rakitić - Dembele, Messi, Suarez

---------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Posljednju zamjenu radi Valverde. Ušao je Semedo umjesto Sergija Busquetsa.

90'+1' - Kakva šansa za Real! Carvajal je izvrsno centrirao, a Varane je bio najviši u skoku, no njegov udarac glavom fantastično brani Ter Stegen!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - Prilika za Real. Benzema se izborio za udarac na dvadesetak metara od gola Barce, ali njegov pokušaj bez većih poteškoća brani Ter Stegen.

82' - Žuti karton dobio je Asensio zbog neopreznog prekršaja na Sergiju Busquetsu.

78' - Mijenja opet Valverde. Izlazi Dembele, ušao je Coutinho.

77' - Na stadionu Santiago Bernabeu je 78 921 gledatelj.

76' - I posljednja zamjena u momčadi Reala. Izašao je Casemiro, a Solari je priliku dao Iscu koji već mjesec dana nije zaigrao ozbiljnu utakmicu.

70' - Prva zamjena kod Barcelone, izašao je Arthur, a mijenja ga Arturo Vidal.

69' - Sjajna prigoda za Barcu! Dembele se izborio za udarac i gađao suprotni kut, a na to je živce izgubio Luis Suarez koji je čekao centaršut na drugoj vratnici.

62' - I druga zamjena kod Reala. Ušao je Marco Asenscio, a uz zaglušujuće zvižduke s tribina izašao je Gareth Bale koji je bio gotovo potpuno nevidljiv večeras na Santiago Bernabeuu.

61' - Žuti karton dobio je Sergio Ramos zbog prekršaja na Messiju. Dojam je da je sudac ipak prestrogo dodijelio opomenu kapetanu Reala.

60' - Kakva šansa za Real! Ivan Rakitić je zamalo postao tragičar, izgubio je loptu u šesnaestercu koja je došla do Viniciusa, napadač Reala je pucao s desetak metara, a udarac je uspio blokirati Lenglet!

55' - Prvu promjenu radi Santiago Solari. Izlazi Toni Kroos, a zamijenit će ga Federico Valverde.

52' - Prijeti sada i Barcelona! Suarez je pobjegao obrani Reala, izbio sam pred Courtoisa, ali napravio je potez previše i nije više mogao iskontrolirati loptu.

49' - Kakav je ovo bio promašaj Karima Benzeme! Napadač Reala je ostao potpuno sam i neometan s pet metara nije uspio zatresti mrežu!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Madridu! Nema promjena u sastavima.

STATISTIKA IVANA RAKITIĆA U PRVOME POLUVREMENU:

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Igrači Barcelone nadigrali su Madriđane na njihovu stadionu, nakon prvoga dijela gosti zasluženo vode 1:0. Hrvatski dokapetan Ivan Rakitić majstorski je pogodio za vodstvo, a u dva se navrata i Luka Modrić zamalo upisao u strijelce. Igra se brzo i dinamično, prigode se izmjenjuju na objema stranama i novi pogodak visi u zraku. Gareth Bale je dobio šansu od prve minute, ali nije ju kvalitetno iskoristio, čeka se njegov potez koji bi Realu mogao vratiti priključak u utakmicu. Bit će zanimljivo za vidjeti kakve će promjene u svojoj momčadi napraviti Santiago Solari u drugome dijelu El Clasica.

45' - I opet Luka Modrić u sjajnoj prilici! Carvajal je poslao jednu loptu u peterac, a na nju je naletio Modrić i tukao glavom, no i taj je udarac završio preko grede! Blizu je pogotku bio Luka!

39' - Kako igra Ivan Rakitić! Prošao je kroz obranu Reala i pronašao Suareza na vrhu šesnaesterca koji puca isprve, Courtois je taj udarac fantastično obranio, na odbijanac je natrčao Messi, a vratar Reala još je jednom na pravome mjestu!

37' - Šansa za Barcu! Messi je izveo slobodnjak s oko dvadeset metara, no ni ovaj put lopta nije išla u okvir gola.

32' - I opet prijete Madriđani! Sada je Reguilon opalio s vrha šesnaesterca, ali udarac je prohujao pokraj vratnice!

31' - Prilika za Real! Modrić je ubacio za Viniciusa u peterac, ali lopta ipak nije došla do napadača Reala.

26' - GOOOL! Ivan Rakitić se sjajno izvukao na desni bok, odigrao dupli pas sa Sergijom Robertom i sjurio se prema golu Reala, Ramos ga više nije mogao stići, a hrvatski je reprezentativac u maniri najvećih majstora hladnokrvno prebacio Courtoisa za 1:0 Barcelone na Santiago Bernabeuu!

23' - Kakva šansa za Luku Modrića! Vinicius je probio bok po lijevoj strani, poslao povratnu u šesnaesterac, lopta je došla do Modrića koji se oslobodio svog braniča i opalio s desetak metara, ali udarac je ipak završio u bloku, Pique je uklizao u zadnji trenutak!

19' - Sjajna prilika za Barcu! Messi i Suarez su izigrali obranu Reala, Argentinac je prebacio Courtoisa, ali lopta ipak nije išla u okvir gola.

13' - Prilika za Real! Varane je pucao iz blizine, a Lenglet je to blokirao tijelom, na odbijanac je natrčao Kroos i pucao s vrha šesnaesterca, no njegov udarac brani Ter Stegen!

11' - DVOJBENA SITUACIJA! Arthur je okomitom loptom pronašao Rakitića u šesnaestercu, hrvatski je dokapetan pao u duelu s Reguilonom, a španjolski je sudac samo odmahnuo i pokazao da se igra nastavlja.

9' - Ivan Rakitić je lijepo Reguilonu gurnuo loptu kroz noge, a branič Reala ga je odmah srušio i zamalo zaradio žuti karton. Španjolski ga je sudac ovoga puta samo usmeno upozorio.

3' - Bale je izveo taj slobodnjak, ali izveo je to loše, lopta je otišla daleko na tribine.

2' - Kakva šansa za Real! Kroos se sjurio prema golu, a Sergio Busquets ga je s leđa srušio u zoni udarca i odmah dobio žuti karton!

1' - Počeo je spektakl u Madridu!

---------------------------------------------------------------

20.40: Igrači su istrčali na travnjak stadiona Santiago Bernabeu. Glavni sudac je Alejandro José Hernández. Sve je spremno za legendarni 242. El Clasico!

20.35: Igrači Barcelone uoči El Clasica:

20.25: Večeras će od prve minute zaigrati Gareth Bale:

20.00: Objavljeni su službeni sastavi. Gareth Bale je u posljednje vrijeme u fokusu nogometne javnosti zbog sve većeg nezadovoljstva svojim statusom u klubu, a Santiago Solari napravio je svojevrsno iznenađenje uvrstivši ga od prve minute u El Clasico. Kod Barcelone nema većih iznenađenja, Arthur je čini se napokon zaliječen te će i on startati u najjačem sastavu. Ivan Rakitić i Luka Modrić i ovoga će puta voditi glavnu riječ u svojim momčadima.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 13:41