REUTERS/Susana Vera - RC13D8B7B6C0
SJAJAN POČETAK

FOTO: ZIDANE STARTAO POBJEDOM Otpisani Solarijev dvojac zabio pogotke za slavlje Madriđana, VAR poništio Modrićev dalekometni pogodak

Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2019. 19:20

U susretu 28. kola Primere Real je u Madridu pobijedio Celtu Vigo s 2-0 u povratničkom prvijencu Zinedina Zidanea na klupu "Kraljevskog kluba"

Zidane je susret započeo sa sva tri "kažnjenika" koji su bili u nemilosti kod bivšega trenera Solarija - Iscom, Baleom i Marcelom, a upravo su Isco i Bale bili strijelci, a Marcelo dodavač za gol. Luka Modrić je izašao iz igre u 77. minuti.

Sudac je na intervenciju VAR-a poništio čak dva gola Realu, a u drugom slučaju je to bio gol Luke Modrića, koji je pogodio s 20-25 metara, no taj gol nije priznat zbog pasivnog zaleđa Varanea. Ipak, u 62. minuti Real je zabio, a strijelac je bio Isco na dodavanje Benzeme, dok je na 2-0 povećao Bale u 77. minuti na dodavanje Marcela.

U ranije odigranom susretu Alaves je došao do pobjede kod Huesce i učvrstio se na petom mjestu. Avila (14pen) je bio strijelac za "fenjeraša" Huescu, a Calleri (11pen, 86) i Guidetti (80) za Alaves.

Na ljestvici vodi Barcelona s 63 boda, Real je treći s 54, a Celta tek 18. s 25 bodova.

Rezultati by SofaScore

LUDO KOLO U PREMIERSHIPU Tri utakmice odlučene u posljednjim sekundama

West Ham i Huddersfield odigrali su sjajnu utakmicu sa čak sedam golova na Olimpijskom stadionu u Londonu, a na koncu je domaćin slavio 4-3 premda je pola sata prije kraja susreta gubio 1-3.

West Ham je poveo 1-0 golom Marka Noblea iz jedanaesterca u 15. minutu, no gosti su uzvratili s tri gola u nizu, a strijelci su bili Juninho Bacuna (17) i Karlan Ahearne-Grant (30, 65).

U posljednjih pola sata 'čekičari' su krenuli na sve ili ništa i do kraja utakmice uspjeli su zabiti tri gola za veliki preokret. Prvo je Angelo Ogbonna smanjio u 75. minuti, a zatim je Javier Hernandez sedam minuta prije kraja izjednačio na 3-3. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, meksički napadač je zabio za treću uzastopnu domaću pobjedu West Hama.

Dramatično je bilo i na preostala dva stadiona.

Leicester City je na gostovanju pobijedio Burnley sa 2-1 premda je od četvrte minute igrao s igračem manje. Harry Maguire je 'pocrvenio' nakon tri minute i 11 sekundi igre zaradivši najbrži crveni u Premiershipu od ožujka 2015. godine kada je Gareth McAuley isključen nakon 90 sekundi.

Pobjednički gol za 'lisice' zabio je Wes Morgan u sudačkoj nadoknadi.

Pogodak u posljednjim trenucima susreta vidjeli su i gledatelji na Vitality stadionu gdje je Newcastle izvukao bod protiv Bournemoutha odigravši 2-2. Gol za 2-2 zabio je Matt Ritchie u četvrtoj minuti nadoknade. Gosti su i prvi gol zabili u sudačkoj nadoknadi, ali prvog dijela, a strijelac je bio Salomon Rondon. Oba gola za domaćine postigao je Joshua King (48-11m, 81).

Preostale dvije utakmice ovog kola su u nedjelju (Fulham - Liverpool, Everton - Chelsea), dok su četiri utakmice odgođene zbog FA kupa.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 74 boda, Liverpool ima bod manje, a treći je Tottenham sa 61 bodom.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 10:38