REUTERS / GETTY ilustracija
POVRATAK SA STILOM

FOTO: ZIDANEA ZASULI PITANJIMA PA OBJAŠNJAVAO VELIKE PROMJENE, MODRIĆEV GOL POSVAĐAO SUCE Pogledajte sporni trenutak sa Santiago Bernabeua

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2019. 21:20

Zinedine Zidane vratio se kao trener u Real Madrid i odmah trijumfirao u susretu sa Celtom. Madriđani su pobijedili 2:0 na Santiago Bernabeuu, a strijelci su bili Isco i Bale, dvojac koji se nije naigrao u eri Santiaga Solarija.

Zidane je nakon utakmice stao pred španjolske novinare koji su ga zasuli pitanjima:

"Ako me pitate o Keyloru Navasu, Iscu i Marcelu, mogu vam reći da nitko ne može izbrisati ono što su dosad napravili za Real Madrid. Ja ću naravno računati na Courtoisa i Reguilóna, ali prednost će ipak imati ovaj trojac. Sretan sam s Iscom, imali smo samo tri treninga, a uspjeli smo pobijediti. Imamo deset utakmica do kraja i namjeravamo finiširati ovo prvenstvo na najbolji mogući način."

Novinari su inzistirali na pitanju zašto je Courtois, koji je kod Solarija bio sigurna 'jedinica', završio na klupi:

"Sviđa mi se Courtois, pokazao je da je velik vratar, ali želim pokazati i Navasu da računam na njega. Ne zaboravljam na sve ono što je učinio za ovaj klub. Igrao je manje u međuvremenu, a ja smatram da zaslužuje veću minutažu. Za Marcela i Isca vrijedi isto što i za Keylora Navasa. Želim sve te igrače natrag."

Veliki Zizou prokomentirao je i svoj povratak:

"Razmišljam samo o kompletiranju ove sezone. Smatram da danas nije sve bilo savršeno u igri, ali bilo je pozitivnih stvari. Sada kreće reprezentativna stanka, imamo dva tjedna za pripremu sljedeće utakmice i to je ono što je važno. Imamo vremena za napredovanje, nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti."

Lukin pogodak protiv Celte poništen nakon pregledavanja VAR-a, suci se ne mogu dogovoriti je li gol ipak trebalo priznati

Luka Modrić odigrao je sjajnu utakmicu u pobjedi protiv Celte iz Viga. Hrvatski je kapetan u 56. minuti postigao krasan pogodak s dvadesetak metara, ali glavni je sudac nakon pregledavanja VAR snimke gol poništio zbog zaleđa Varanea.

Francuski branič nije stigao maknuti se iz nedozvoljene pozicije, no ostalo je nejasno je li pogodak ipak trebao biti priznat. Vodeći španjolski suci nisu se nakon susreta mogli usuglasiti oko toga je li Varane utjecao na igru ili nije. Kako bilo, Real je pobijedio 2:0 pogocima Isca i Balea, a Luka je zaradio izvrsne ocjene kao jedan od najboljih pojedinaca u igri Kraljevskoga kluba.

Linker
19. travanj 2024 23:35