Real Madrid's Martin Odegaard gestures during their Spanish first division soccer match against Getafe at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, May 23, 2015. REUTER/Juan Medina
REUTER/Juan Medina / REUTERS

ŠTO ĆE BITI S NJIM?

GDJE JE NESTAO PONAJVEĆI DRAGULJ EUROPSKOG NOGOMETA? Čak je i na posudbi spao na niske grane: 'Igra vrlo nedosljedno, imao je samo...'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 09.06.2017. u 19:59

 • Martin Odegaard je pristupio Real Madridu prije dvije godine kao jedan od najvećih, ako ne i najvećih europski talent. Mladi dragulj doveden je uz puno pompe iako mu je bilo samo 16 godina, ali u Španjolskoj se nikada nije snašao i izborio za pravu priliku.

  Poslan je u Heerenveen na posudbu, ali proteklih pola godina - koliko boravi u Nizozemskoj - također nisu bile bajne. Nailazi na kritike novinara, a sam Odeggard ipak nastoji biti optimističan i vjeruje u povratak u Real, iako je komunikacija s trenerom Kraljeva Zinedineom Zidaneom sve slabija i slabija.

   

  Odegaard je odigrao 14 utakmica za Heerenveen u posljednjih šest mjeseci, ali samo osam u prvih 11. Minutaža mu je skromna, a učinak nikakav: nije zabio niti pogotka, a jedan nizozemski novinar oslikava što se događalo.

  - Igra vrlo nedosljedno, imao je samo nekoliko svjetlih točaka i igra na mahove. Doduše, cijeli klub se našao u rezultatskoj krizi što se dodatno odrazilo na Odegaarda - kaže Felix Keuerleber, a Heerenveen je inače minulo prvenstvo skončao na devetom mjestu.

  Norveški dragulj ipak ima nešto drugačije viđenje.

  - Bilo je važno da odem negdje gdje ću igrati. Mislim da sam donio ispravnu odluku jer sam odabrao klub velike povijesti i klub koji voli promovirati mlade igrače - izjavio je 18-godišnjak.

   

  Naravno, nije rečeno da se neće vratiti u Španjolsku. No...

  - Ne čujem se previše sa Zidaneom, nemamo osobitu komunikaciju. No, rekli su da me prate i gledaju što radim i vjeruju u mene - kaže Odegaard.

  Heerenveen je inače istaknuo kako želi nastaviti suradnju s njim i očekuje se odgovor iz Madrida za mladog ofenzivca, sposbnog ordinirati na središnjeg i napadačkog veznog. U Realu su na tom mjestu Modrić, Kovačić, Kroos i drugi i treba vidjeti kakve su mu šanse da im se nametne, bilo uskoro, bilo uopće u daljnoj budućnosti.