Martin Rose Bongarts/Getty Images
SVE JE NASMIJAO!

GENIJALAC JE ODBIO REAL MADRID IZ TOTALNO BIZARNOG RAZLOGA 'Nisam znao da je to neki veliki svjetski klub, nisam ih baš gledao na TV-u!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. travanj 2020. 23:15

Gheorghe Popescu, legendarni stoper iz devedesetih, a koji je u dresu Barcelone zabio čak (za braniča ipak impresivno) devet golova u sezonu i pol u Primeri, dao je intervju za The Athletic, a u kojem je dobrano nasmijao sve svoje fanove...

Promijenio je nekoliko sjajnih klubova, PSV, Barcelona, Tottenham, Galatasaray, no malo je poznato da je imao ugovor na stolu u samom početku međunarodne karijeri, ugovor s - Real Madridom.

"Imao sam na stolu dva dana ugovor s Realom, ali tada nisam znao što Real Madrid znači.", rekao je danas 52-godišnjak i pojasnio:

"Nisam imao informacija jer smo mi u Rumunjskoj bili komunistička zemlja, tako da nisam znao koliko su veliki jer ih nisam baš gledao. Toshack je bio trener, ali razgovarao sam samo s tadašnjim predsjednikom. On je došao u susret meni, ali sam ja tada rekao ne", prisjetio se Popescu.

Na kraju je priznao da ne žali što je tad odbio Real.

"Ne žalim zbog toga, jer sam kasnije imao sjajnu karijeru, ali možda sam tamo mogao provesti cijelu karijeru. Tko zna? Možda je bilo dobro što je ovako ispalo, jer kad krenete iz Rumunjske u Madrid, korak može biti prevelik. Kad sam stigao u Barcelonu, nakon sezona u PSV-u, bio sam stvarno spreman".

S Barcom je osvojio španjolski kup, superkup i Kup pobjednika kupova, sve u sezoni 1996/97.

Linker
25. travanj 2024 04:54