REUTERS
'PRESUDIO JE AGUERO'

GUARDIOLA USKLIKNUO: PRVENSTVO JE SPAŠENO! KLOPP NE MOŽE VJEROVATI ŠTO JE SUDAC PREVIDIO: 'Kako to nije direktan crveni karton i dalje mi nije jasno'

Piše: HinaObjavljeno: 04. siječanj 2019. 00:47

U velikom derbiju 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na svom stadionu svladao Liverpool sa 2-1 (1-0) i tako smanjio zaostatak na vrhu ljestvice na četiri boda.

City je poveo u 40. minuti preko Aguera koji se u petercu Liverpoola odlično okrenuo i pored Lovrena snažnim udarcem zatresao mrežu. Gosti su poravnali u 64. minuti golom Firmina, no pobjedu domaćima osigurao je najbolji igrač utakmice Sane vrlo preciznim udarcem u 72. minuti.

Dejan Lovren odigrao je punu minutažu, no hrvatski stoper pamti bolje predstave, dojam je da ga je dosta poremetio rani (zasluženi) žuti karton. Recimo, u 31. ga je minuti dobio i Kompany, iako je Taylor možda mogao izvaditi i drugu boju...

- Mislim da je bio odličan start, zar ne? Odnio sam loptu, vrlo malo sam dirao Salaha, nije tu bilo ništa prljavog, a morao sam to napraviti jer bi inače išao sam na golmana. Uspjeli smo parirati Liverpoolu u agresivnosti, no prvenstvo je i dalje u njihovim rukama. Kada igramo s ovoliko želje i emocija, onda smo bolja momčad od njih – kazao je domaći kapetan Kompany s kojim se nije složio gostujući trener.

- Sve OK, ja volim Kompanyja, ali kako to nije direktan crveni karton, i dalje mi nije jasno. Imali smo manje sreće od Cityja, Saneova lopta se odbije u gol, Maneova u teren. Mislim da nijedna momčad nije odigrala najbolju utakmicu, no maksimalno smo je otežali protivnicima. Ne možemo uvijek dominirati... Recimo, 2:2 bi bio realan i savršen rezultat za nas, ali naša očekivanja i dalje su najviša moguća – kazao je Klopp nakon susreta.

Naravno, Pep Guardiola bio je nešto sretniji čovjek od kolege mu na suprotnoj strani.

- Prvenstvo je otvoreno, pobijedili smo fantastičnu momčad, bili smo odlični od prve minute. Pohvale Laporteu, morao je igrati lijevog beka jer boljeg nemamo, a kvaliteta Sergija Aguera prelomila je susret. Liverpool prima jako malo golova, mi smo im uspjeli postići dva, nevjerojatno je koliko su brzi, a opet čvrsti u posljednjoj liniji. Da smo izgubili, prvenstvo bi bilo praktički riješeno, sada nam preostaje borba u svakoj daljnjoj utakmici. Ova tri boda daju nam veliko samopouzdanje – poručio je trener Cityja.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 13:22