David Ramos
JOŠ JEDNA 'BOLNIČKA' GODINA

HAZARD NEĆE NA EL CLASICO, TOTALNI KAOS ZA ZIDANEA Čak 16 igrača Reala ove sezone imalo je ukupno 29 ozljeda, nitko ne pamti takvu epidemiju

Eden Hazard propustit će veliki derbi, a statističari u Marci izračunali su da je 16 igrača imalo čak 29 ozljeda u 2019. godini
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2019. 23:51

Belgijski reprezentativac u redovima Real Madrida, Eden Hazard, zaradio je mikrofrakturu desnog gležnja i najvjerojatnije će propustiti derbi protiv Barcelone koji je na rasporedu 18. prosinca na Camp Nouu, objavio je u četvrtak Kraljevski klub.

“Nakon obavljenih pretraga na Hazardu nakon nagnječenja gležnja desne noge, dijagnosticirana je nepotpuna mikrofraktura na tom dijelu tijela. Još čekamo procjenu ozljede”, navodi se u priopćenju Real Madrida.

Hazard je morao napustiti teren u 69. minuti utakmice Lige prvaka protiv Paris SG-a (2:2) 26. studenoga nakon što je iskrenuo gležanj. Tada se procjenjivalo da bi Belgijac mogao pauzirati desetak dana, no sada, iako madridski klub ne navodi koliko Hazarda neće biti na terenu, jako je upitan njegov nastup u El Clasicu koji se treba igrati 18. prosinca. Hazard je snimljen početkom ovog tjedna kako na ručak momčadi dolazi na štakama.

Belgijski bi nogometaš tako mogao pauzirati do 2020. godine, znači do kraja zimskog odmora, a španjolski mediji nagađaju da se radi od četiri do šest tjedana pauze.

Real Madrid prvu utakmicu nakon zimskog odmora igra 4. siječnja u Getafeu, a onda putuje u Saudijsku Arabiju gdje će igrati Španjolski superkup u novom formatu.

Međutim, to nije jedini problem s ozljedama što se tiče Kraljevskog kluba. Naime, već od prije su ozlijeđeni Marco Asensio, James Rodriguez i Lucas Vazquez, a toj su se listi pridružili još i Marcelo, te Gareth Bale. Prema tvrdnjama španjolskih medija brazilski lijevi bek također vjerojatno neće biti na raspolaganju treneru Zinedineu Zidaneu za dvoboj Barcelonom zbog problema s mišićima, zbog čega bi trebao pauzirati oko tri tjedna. To je 31-godišnjem Marcelu već četvrta ozljeda ove sezone.

Velški reprezentativac Gareth Bale ima, pak, problema s bedrom, ali njegova ozljeda ipak nije teže prirode, pa se procjenjuje da će biti spreman za utakmicu na Camp Nouu.

BOLNIČKI KARTON U 2019.

1. Brahim - dvije ozljede i 93 dana - aut

2. Asensio - jedna ozljeda i osam mjeseci - aut

3. Jović - jedna ozljeda i 12 dana - aut

4. Mendy - dvije ozljede i 65 dana - aut

5. Courtois - jedna ozljeda i 10 dana - aut

6. Modrić - tri ozljede i 47 dana - aut

7. Rodrygo - jedna ozljeda i 32 dana - aut

8. Hazard - dvije ozljede i 40 dana - aut

9. James - četiri ozljede i 72 dana - aut

10. Isco - jedna ozljeda i 35 dana - aut

11. Valverde - jedna ozljeda i 10 dana - aut

12. Marcelo - četiri ozljede i 52 dana - aut

13. Nacho - jedna ozljeda i 55 dana - aut

14. Kroos - jedna ozljeda i 16 dana - aut

15. Lucas - dvije ozljede i 44 dana - aut

16. Bale - dvije ozljede i 39 dana - aut

Linker
19. travanj 2024 19:25