Getty Images
SPEKTAKL NA CAMP NOU

HOĆE LI VEĆ DANAS BITI ODLUČENO PITANJE PRVAKA ŠPANJOLSKE? Šime Vrsaljko za SN najavio veliki derbi protiv Barcelone: 'Spreman sam 100 posto!'

Derbi 27. kola Primere igra se danas od 16.15 na Camp Nou - prvoplasirana Barcelona dočekuje drugi Atletico Madrid sa četiri boda prednosti, a spektakl koji bi mogao odlučiti o naslovu prvaka je za Sportske novosti iz prve ruke najavio jedan od aktera, naš Vatreni Šime Vrsaljko.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 04. ožujak 2018. 15:18

U petak je Diego Simeone bio vrlo benevolentan prema svojim igračima. Dao mi je slobodan dan. Je li to znak da se sprema nešto posebno, jer takav ‘trener-tiranin’ nije baš za odmaranja...

- Ha, ha, sprema se velika utakmica i naravno da je sve nešto posebno. No, mi smo stvarno kao momčad u non stop drilu tako je i po programu da imamo slobodan dan za osvježenja - kaže nam Šime Vrsaljko. Dobrodošlo opuštanje, dakako, jer već od subote ujutro krenuo je uobičajen dril. Kakvu utakmicu očekujete na Camp Nouu?

Nisu baš u formi

- Kompliciranu! Barcelona je snažna, maksimalno je respektiramo. Istina je da u posljednjih nekoliko utakmica nisu bili baš u formi.

S druge strane Atletico je u naletu. U posljednjih pet kola smanjili ste minus sa 11 na 5 bodova?

- Kad smo prošli put razgovarali kazao sam vam da je borba za vrh Lige i dalje otvorena. Nisam se prevario. Mi doista igramo dobro, ušli smo u pozitivnu seriju nakon neočekivanog poraza od Espanyola, nanizavši 8 pobjeda i remi. Efikasni smo, razigrani, a osjećamo se i fizički moćno.

Soccer Football - La Liga Santander - Atletico Madrid vs Valencia - Wanda Metropolitano, Madrid, Spain - February 4, 2018   Atletico Madrid's Angel Correa celebrates with team mates after scoring their first goal    REUTERS/Susana Vera - RC13EF4DE3D0
REUTERS

Statistika pokazuje da tih 9 utakmica otpadaju na 2018. godinu. Dakle, otkako je Diego Costa u momčadi, Atletico je promijenio ritam. Slažete li se da je to oslobodilo golgeterski instinkt Griezmanna?

- Definitivno se slažem da je Diego Costa izvanredan igrač! Brojke pokazuju da smo ofenzivno opasniji, učinkovitiji. Costa i Griezmann su fantastičan tandem, idealno se nadopunjuju i međusobno funkcioniraju besprijekorno kao prva i druga špica.

Griezmann je uz Costu pogodio čak 13 puta mrežu uz 5 asistencija. Što to znači u kontekstu Barcelone, mislimo na utakmicu, ali i na glasine koje sugeriraju da je od ljeta njihov?

- Glasinama nikad nisam davao neki značaj. Griezmann je sjajan igrač i činjenica da igra kao preporođen u ovom razdoblju pokazuje da se osjeća odlično. Nadam se da je to i najbolji lijek za glasine, odnosno pokazatelj da će Antoine još dugo predvoditi uz Costu napad Atletica. Što se pak tiče utakmice na Camp Nouu, znamo da što nas čeka. Mislim da možemo do pozitivnog rezultata zbog forme momčadi, a čiju igru napadači okrunjuju pogocima.

Na Camp Nouu je širok i dug teren, odlično za igrače prostora, među inima za Griezmanna, ali i vas na boku?

Posebni zadaci

- Ne znam još kako će trener postaviti igru, no iz iskustva znamo da je Barcelona majstor posjeda i okomitim pasom naglog izbacivanja igrača u završnicu. Moramo se toga paziti, a i njihovog prokušanog oružja da te napadnu visokim presingom još u prvoj trećini igrališta, tamo gdje su najbliže suparničkom golu.

Točno je, međutim, da izlaz iz tog presinga otvara prerije u drugoj i trećoj liniji za suparnika. Vi ste jedan od onih koji ste poznat po prodorima po boku. Jeste li spremni za takav dril?

- Fizički sam maksimalno spreman. Taktički znam što mi je raditi, a sada hoće li biti posebnih zadataka, to će Simeone kazati pred utakmicu. Coutinho? Ne znam hoće li on dolaziti na moj bok, Iniesta, Jordi Alba, ali tko god, svjestan sam da sa suigračima moram biti vrlo koncentriran zbog njihovih ulaska u međuprostor.

Poraz bi praktično značio kraj trke za vrh?

- A ne, tu se ne slažem. Da pobijedi i Barca i dalje će utrka biti otvorena. Ima do kraja sezone još puno, nakon nedjeljnog još 11 kola. U La Ligi je svaka utakmica teška i nema opuštanja za ikog. Uvjeren sam da će se borba za naslov odvijati do samog kraja prvenstva.

Od 10. prosinca i prvih ozbiljnijih najava mogućeg vam odlaska iz Madrida u Napoli, promijenio vam se status. Igrate u kontinuitetu, 11 od posljednjih 13 utakmica, uz jednu preskočenu zbog kartona, a drugu kao odmor za derbi?

- Svojim sam statusom vrlo zadovoljan. Kontinuitet igre osjetim u rastu moći te mislim da sam na korak od svoje standardne forme prije lanjske ozljede koljena.

Jedva čekam

Taman dobro i za reprezentaciju te američku turneju?

- Radujem se tom okupljanju i utakmicama s jakim suparnicima i kompletnoj selekciji. Odlična priprema za Rusiju. Baš sam neki dan razgovarao sa Lukom i Mateom ovdje u Madridu i složili smo se kako će nam ta Amerika jako dobro doći.

Uz Rakitića u nedjelju, slijedi vam u četvrtak i viđenje Ćorluke u Euroligi?

- Bit će zanimljivo! Drago mi je da igramo prvu u Madridu, jer tako izbjegavamo hladnoću koja je trenutačno u Rusiji. Lokomotiv je snažan, karakterna momčad, čeka nas težak posao. I da, drago mi je da se Čarli oporavio i vratio na teren. U kontekstu zajedničke nam Rusije u lipnju, odlična stvar.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
16. travanj 2024 12:20